Rijstnoedels met broccoli, sperziebonen en doperwten

Rijstnoedels met broccoli, sperziebonen en doperwten

Het recept voor deze rijstnoedels met broccoli, sperziebonen en doperwten komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Onverwachte gasten, schrijft Gwyneth: “Dit noedelgerecht is glutenvrij, zit vol groenten en ook kinderen lusten het (mijn kinderen schrokken dit echt naar binnen). De voorbereiding kost wat tijd, maar zodra alle groenten zijn gesneden, staan de noedels snel op tafel. Voeg kip, garnalen of rundvlees toe voor extra eiwitten. Heb je geen wok of grote pan met antiaanbaklaag, gebruik dan twee kleinere pannen; deze noedels hebben de ruimte nodig. Noedels in de pan bakken is geen exacte wetenschap, dus volg je gevoel en voeg meer olie toe als de noedels er droog uitzien of aan de bodem beginnen te plakken.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 100 g dunne rijstnoedels
  • 4 el arachideolie
  • 2 el geroosterde-sesamolie
  • 1 middelgrote ui, in dunne ringen
  • 100 g fijngehakte broccoli
  • 75 g sperziebonen, in stukjes van ca. 1 cm
  • 75 g verse of diepvriesdoperwten
  • 200 g tofu (blok), in blokjes van 1 cm
  • 1 tl Madras-kerriepoeder, of meer naar smaak
  • 1 groot ei
  • 60 ml tamari
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • kleine bos gehakte verse koriander
  • zout, desgewenst

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Week de rijstnoedels 10 minuten in heet water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur en schenk er 1 eetlepel arachide- en 1 eetlepel sesamolie in. Voeg zodra de olie heet is maar nog niet rookt de uienringen toe en bak ze 1 minuut zonder te roeren. Zet het vuur iets lager en bak de ui onder af en toe roeren nog 4 minuten. Doe de ui in een kom.
  • Doe de broccoli, sperziebonen, doperwten, tofu en nog 1 eetlepel arachideolie in de pan. Bak alles op hoog vuur tot de groenten beetgaar zijn en de tofu bruin begint te worden (ongeveer 2 minuten). Schep de groenten en tofu in de kom met de ui.
  • Doe de 1 eetlepel arachideolie, de resterende eetlepel sesamolie, de geweekte en afgegoten noedels, het kerriepoeder en 2 eetlepels water in de pan en roer alles door elkaar. Duw de noedels opzij, giet er de laatste eetlepel arachideolie in en breek het ei erboven. Roer alles met een houten lepel krachtig door zodat er roerei ontstaat; wacht tot dit bijna gestold is en roer het dan door de noedels.
  • Voeg de tamari, lente-uien en koriander toe en roer alles door elkaar. Proef, voeg naar smaak nog wat zout toe en serveer het gerecht.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 27.5

Dit recept komt uit dit boek

(H)eerlijk makkelijk

Gwyneth Paltrow

  • Een gezonde maaltijd in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen
  • 125 makkelijke recepten
  • Weinig suiker, vet of gluten, vol smaak