Quinoasalade met groene asperges (Niven Kunz)
- 4
- 25 minuten
- Niven Kunz
- Hoofdgerecht
- BBQ, Salades, Vis
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes
- 200 g quinoa
- 500 ml groentebouillon (zie boek)
- peper
- zout
- 200 g groene asperges
- 4 stukken kabeljauw, met huid
- 1 el zonnebloemolie
Verder nodig
Bereidingswijze
- Doe een scheutje olie in de pan en zet de sjalot, knofl ook en tijm aan. Voeg de quinoa toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met de olie. Blus af met de groentebouillon en laat de quinoa gaarkoken (kijk hiervoor op de verpakking). Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de kontjes van de groene asperges (ongeveer 2 cm) en rooster de groenten een paar minuten in een hete (grill)pan met een scheutje olijfolie of op de barbecue.
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Verhit een pan met een beetje zonnebloemolie. Bak de vis op de huidkant tot hij goudbruin en krokant is. Draai om, voeg een klontje boter toe en zet het vuur laag.
- Bedruip de vis regelmatig met de bruine boter en verwarm tot net gaar (dit duurt nog ongeveer 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van het stuk vis).
- Plaats de quinoa op het bord en leg de geroosterde asperges en de kabeljauw erop.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze quinoasalade met groene asperges komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
- Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
- Spectaculair resultaat met simpele twists