Prei & aardappelsoep met toast van Jamie Oliver

Prei & aardappelsoep met toast van Jamie Oliver

Het recept voor deze prei & aardappelsoep met toast komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik heb een echte familiefavoriet, prei & aardappelsoep, wat opgekrikt met een flinke pluk zalige boerenkool. Net als de prei bevat die veel vitamine B6, die ons wakker en alert houdt.”

Ingrediënten prei & aardappelsoep met toast

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak de prei goed schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 minuten regelmatig roeren. Was ondertussen de aardappels, snijd ze in dunne plakjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten flink koken. Verwijder de harde steeltjes van de boerenkool en kook de blaadjes de laatste 5 minuten met het deksel op de pan mee.
  • Pluk ondertussen de muntblaadjes en snijd ze op een grote snijplank samen met de bovenste helft van de bos peterselie door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas erover en voeg de amandelen, azijn en 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe. Hak en meng alles dan nogmaals goed door elkaar. Rooster de broodjes en besmeer ze met het kruidenmengsel.
  • Giet de inhoud van de pan voorzichtig, in porties, in een blender. Druk het deksel stevig aan, leg er een theedoek overheen, houd hem vast, en hak er een gladde soep van. Proef en breng op smaak. Schep je kommen vol en serveer de soep met de heerlijke geroosterde broodjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99
  • Trakteer jezelf én je familie en vrienden op een heerlijke en gezonde maaltijd
  • Jamies 18e kookboek, vol gezonde ontbijt-, lunch- en dinerrecepten
  • Niet alleen supergezond maar ook superlekker!