Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen

Pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen

5 / 5. 1

Ingrediënten pastinaak-mosterdsoep

Bereidingswijze pastinaak-mosterdsoep

  • Schil de pastinaak en snijd in stukken. Pel de ui en snijd fijn. Verwarm een scheut olijfolie en bak de pastinaak met de ui ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaken gaar zijn.
  • Maak voor de garnering de paddenstoelen met keukenpapier schoon en snijd klein. Snijd de bosui in ringen. Verwarm een scheut olijfolie en bak de paddenstoelen in 8-10 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de bosui toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Houd apart.
  • Voeg de mosterd en de plantaardige room aan de soep toe. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de borden en garneer met de paddenstoelen en bosuitjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Ze schrijft erover in het boek: “Mosterdsoep is lekker, maar er zitten weinig tot geen voedingsstoffen in. Anders is het met deze pastinaak-mosterdsoep. Door de pastinaak is de soep rijk aan vezels en antioxidanten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van