Het recept voor deze pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Ze schrijft erover in het boek: “Mosterdsoep is lekker, maar er zitten weinig tot geen voedingsstoffen in. Anders is het met deze pastinaak-mosterdsoep. Door de pastinaak is de soep rijk aan vezels en antioxidanten.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten pastinaak-mosterdsoep

Bereidingswijze pastinaak-mosterdsoep

  • Schil de pastinaak en snijd in stukken. Pel de ui en snijd fijn. Verwarm een scheut olijfolie en bak de pastinaak met de ui ongeveer 5 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaken gaar zijn.
  • Maak voor de garnering de paddenstoelen met keukenpapier schoon en snijd klein. Snijd de bosui in ringen. Verwarm een scheut olijfolie en bak de paddenstoelen in 8-10 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de bosui toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Houd apart.
  • Voeg de mosterd en de plantaardige room aan de soep toe. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de borden en garneer met de paddenstoelen en bosuitjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 21.5
  • Lang, gezond en energiek leven
  • Duidelijke adviezen, een 10-stappenplan, dag- en weekmenu’s en vooral heel veel lekkere recepten
  • Tips hoe je voeding in kunt zetten als ondersteuning bij aandoeningen en ongemakken zoals diabetes type 2 en haaruitval