Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Paddenstoelen stroganoff met cornichons (Jamie Oliver)

Paddenstoelen stroganoff met cornichons (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 zilveruitjes
  • 2 cornichons
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 50 ml whisky
  • gerookte-paprikapoeder
  • 80 g demi crème fraîche

Bereidingswijze

  • Bereid om te beginnen alle ingrediënten voor: maak de paddenstoelen schoon en scheur de grotere in stukjes. Pel de rode ui en knoflook, en snijd ze in dunne ringen en plakjes. Snijd de zilveruitjes en cornichons flinterdun. Pluk en snipper de peterselieblaadjes, en snijd de steeltjes fijn.
  • Zet een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag met de paddenstoelen en rode ui op hoog vuur, schud de pan om ze uit te spreiden en bak ze 5 minuten terwijl je regelmatig roert (hierdoor komt de nootachtige smaak goed los). Sprenkel er 1 eetlepel olie over en doe de knoflook, zilveruitjes, cornichons, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij. Schenk na 3 minuten de whisky in de pan, kantel hem voorzichtig om de vlam in de pan te laten slaan, of steek de alcohol voorzichtig aan met een lucifer (pas op je wenkbrauwen!). Voeg nadat de vlammen gedoofd zijn ¼ theelepel paprikapoeder, de crème fraîche en peterselie toe, en meng alles goed. Giet er een scheutje kokend water bij om het paddenstoelenmengsel een mooie, sausachtige consistentie te geven en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  • Verdeel de stroganoff over de borden, strooi er een snufje paprikapoeder op en geef er luchtige rijst bij.

Tip

Zoek in de supermarkt of op de boerenmarkt naar wilde paddenstoelen uit het seizoen – die maken deze heerlijke stroganoff extra bijzonder.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze paddenstoelen stroganoff met crunchy cornichons, geurige kappertjes, romige whiskysaus en peterselie komt uit het boek VEG van Jamie Oliver.

Inkijkexemplaar van



VEG

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Heel goed, superlekker eten dat toevallig geen vlees bevat
  • Van eenpansgerechten, curry’s, stoofgerechten, salades, pasta, taarten, rijst en noedels, burgers en soepen tot vrijdagavondhapjes en brunchgerechten
  • Voor elke soort eter: of je nu een of twee keer per week geen vlees wilt eten, een vegetarische levensstijl nastreeft of gewoon briljante nieuwe smaakcombinaties wilt proberen
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔