Linguine met worst (Jamie Oliver)

Linguine met worst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze linguine met worst, broccoletti, chilivlokken, knoflook, witte wijn en pecorino komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op zich al een goede reden om naar de markt te gaan. Doen!”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 150 g linguine
  • 200 g broccoletti, spruitbroccoli of bimi
  • olijfolie
  • 1 grote verse worst van goede kwaliteit (125 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets in olie
  • 1 snufje chilivlokken
  • 100 ml frascati (witte wijn)
  • 20 g pecorino of parmezaan
  • extra vergine olijfolie

Bereidingswijze linguine met worst (Jamie Oliver)

  • Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en houd daarbij een grote kop van het zetmeelhoudende kookwater apart.
  • Maak intussen de broccoletti schoon en snijd de dikkere stengels in de lengte doormidden zodat ze extra zacht worden. Zet een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op matig vuur. Knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en bak het rul met een houten lepel. Voeg zodra het vlees licht goudbruin is eerst de grof gehakte knoflook en vervolgens de ansjovis, chilivlokken, broccoletti en wijn toe. Laat de saus zachtjes inkoken tot de pasta klaar is.
  • Hussel de uitgelekte pasta door het vleesmengsel, rasp de pecorino erover en besprenkel met extra vergine olijfolie. Hussel de boel opnieuw door elkaar en maak de saus zo nodig extra smeuïg met een scheutje van het kookwater. Proef een hapje, voeg naar smaak peper en zout toe en ga meteen aan tafel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken