Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar

Kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de kip in een mengkom met 3 eetlepels ketjap manis
  • Laat dit gedurende een halfuur marineren
  • Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de rauwe rijst 1 minuut
  • Roer er 1 theelepel kurkuma door
  • Voeg 1,5 liter water toe maar pas op voor spatten!
  • Kook de rijst op een klein vuur met het deksel op de pan totdat het water verdampt is volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Breng de kokosmelk met 2 eetlepels ketjap, geraspte knoflook en gemberpoeder aan de kook
  • Roer de pindakaas door de kokosmelk, goed blijven roeren om aanbakken te voorkomen
  • Voeg naar believen water toe om de dikte van de saus te bepalen
  • Bak de kip in 2 eetlepels olijfolie totdat deze gaar is
  • Voeg de kip bij de saus
  • ATJAR | Breng de azijn met een theelepel kurkuma en de suiker aan de kook. Voeg de koolsalade toe en laat dit 1 minuut meekoken. Haal de pan van het vuur en laat de atjar afkoelen.
  • OPDIENEN | Serveer de kip in satésaus naast de rijst en de atjar apart.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze kip in satésaus met gele rijst en zelfgemaakte atjar komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Over dit recept in het boek: “Knoflook heeft een beschermend effect op de hersenen door antioxidanten. Antioxidanten helpen tegen beschadiging van cellen of weefsels en daardoor mogelijk op lange termijn tegen hart- en vaatziekten en kanker.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van