Gevulde zoete aardappel met kikkererwten en avocado

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten en avocado

5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • ¼ ui
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • ½ gele paprika
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 100 g kikkererwten, uit blik en afgegoten
  • ½ blokje groentebouillon, opgelost in 50 ml kokend water
  • ½ avocado
  • 1 el citroensap
  • 1 tl heldere honing
  • 40 g witte kaas, in blokjes (max. 17% vet)
  • DILLEDRESSING
  • 2 el gehakte dille
  • 2 el crème fraîche (max. 9% vet)
  • zout
  • peper
  • PLUS (VOOR DE GARNERING)
  • daslookbloemen
  • dille

Bereidingswijze

  • Wikkel de aardappel in aluminiumfolie en bak hem een uur in een voorverwarmde oven op 200 °C (gasoven: stand 6).
  • Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en bak het komijn- en paprikapoeder en de chilipeper 30 seconden. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en na 3 minuten de kikkererwten. Laat alles nog een minuut bakken en schenk dan de bouillon erbij. Laat het geheel een paar minuten pruttelen en zet het vuur uit.
  • Snijd de avocado in plakjes. Meng het citroensap en de honing en schep de avocado om met deze dressing.
  • Roer de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de folie open en snijd de aardappel in de lengte in. Knijp zacht in de aardappel, zodat hij open gaat staan. Schraap het merendeel van het kruim eruit en meng dit door het kikkererwtenmengsel. Schep dan de kaas erdoor. Vul de aardappel met het kikkererwtenmengsel en zet hem 3-5 minuten onder de grill.
  • Serveer met de avocado (en dressing) en garneer met dille en daslookbloemen.

Tip

VERDELING IN DE SCANDI SENSE-MAALTIJDBOX

  • HAND 1 (+2): zoete aardappel, ui, paprika
  • HAND 3: kikkererwten, witte kaas
  • VET: olijfolie, avocado
  • ZUIVELDRESSING: crème fraîche
  • SMAAKMAKERS: knoflook, chilipeper, komijn- en paprikapoeder, bouillon, citroensap, honing, dille, zout, peper, daslookbloemen

Energie 613 kcal • Eiwitten 16 g • Koolhydraten 52 g • Voedingsvezels 13,8 g • Vet 35 g

ALS ER MANNEN MEE-ETEN

  • Mannen mogen iets meer zoete aardappel en kaas. Zie het boek voor meer informatie.

Voor een veganistische variant kun je de kaas en crème fraîche vervangen door tofoe en sojaroom.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde zoete aardappel met kikkererwten, avocado en dilledressing komt uit het boek Het Scandi Sense Dieet van Suzy Wengel.

Inkijkexemplaar van