Het recept voor deze ei-tortilla’s gevuld met gehakt komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 875 kcal, 53 g eiwit, 65 g vet, 17 g koolhydraten, 5 g vezels.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

    Jennifer en Sven

    • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
    • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • Voor de tortilla’s
  • 4 eieren
  • 100 g kruidenroomkaas
  • halve tl cayennepeper
  • mespunt zeezout
  • boter, om te bakken
  • Voor de vulling
  • 1 kleine rode ui
  • 3 trostomaten
  • 300 g rundergehakt
  • 150 g mais
  • peper
  • 30 g rucola
  • Voor de saus
  • 6 el griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 5 g koriander

Bereidingswijze

  • Breek de eieren boven de kom van de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten voor de tortilla’s toe en klop alles door elkaar tot een beslag. Bak hiermee 6 kleine tortilla’s in een klein beetje boter aan beide kanten lichtbruin; keer ze halverwege voorzichtig om met een flexibele spatel.
  • Pel en snipper intussen de rode ui en snijd de trostomaten in blokjes.
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje. Snijd de limoen doormidden en klop het sap door de yoghurt.
  • Haal de korianderblaadjes van de takjes.
  • Bak het gehakt rul en giet het vet af. Schep de ui, tomatenblokjes en mais door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper toe.
  • Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en voeg een lepel saus en koriander toe.

Tip

Een snellere variant maak je met kant-en-klare volkorenwraps of taco’s. Het gerecht is dan niet koolhydraatbeperkt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

    Jennifer en Sven

    • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
    • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

Jennifer en Sven

  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
15,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay