Ingrediënten
- 4
eieren
- 100 g
kruidenroomkaas
- halve tl cayennepeper
- mespunt zeezout
- boter, om te bakken
- 1
kleine rode ui
- 3
trostomaten
- 300 g
rundergehakt
- 150 g
mais
- peper
- 30 g
rucola
- 6 el
griekse yoghurt
- 1
limoen
- 5 g
koriander
Bereidingswijze
- Breek de eieren boven de kom van de keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten voor de tortilla’s toe en klop alles door elkaar tot een beslag. Bak hiermee 6 kleine tortilla’s in een klein beetje boter aan beide kanten lichtbruin; keer ze halverwege voorzichtig om met een flexibele spatel.
- Pel en snipper intussen de rode ui en snijd de trostomaten in blokjes.
- Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje. Snijd de limoen doormidden en klop het sap door de yoghurt.
- Haal de korianderblaadjes van de takjes.
- Bak het gehakt rul en giet het vet af. Schep de ui, tomatenblokjes en mais door het gehaktmengsel en voeg naar smaak peper toe.
- Leg in elke tortilla een beetje rucola, schep er wat van het gehaktmengsel in en voeg een lepel saus en koriander toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Een snellere variant maak je met kant-en-klare volkorenwraps of taco’s. Het gerecht is dan niet koolhydraatbeperkt.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?
Het recept voor deze ei-tortilla’s gevuld met gehakt komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.
De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 875 kcal, 53 g eiwit, 65 g vet, 17 g koolhydraten, 5 g vezels.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
![]()