Het recept voor deze dhal met bloemkool en rode linzen komt uit het Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella.

Ella schrijft erover in haar boek: “Deze dhal is al jaren een van mijn basisgerechten. Iedereen vindt hem lekker en ik kan hem dan ook echt aanraden. Hij is lekker romig en de mix van specerijen zorgt voor een enorm volle smaak. De abrikozen voegen iets zoets en ongewoons toe.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het plantaardige kookboek

    Ella Mills-Woodward

    • Het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken
    • 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen
    • Een must have voor zowel fans als food lovers: onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten en dagboekfragmenten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 240 °C (heteluchtoven 220 °C).
  • Verhit de kokosolie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels, knoflook en een snuf zout toe en bak alles circa 15 minuten tot het zacht is.
  • Voeg het curry- en paprikapoeder en het mosterdzaad toe en bak alles nog 5 minuten. Doe de linzen en abrikozen erbij. Meng goed en schenk de kokosmelk uit het blik erbij; roer alles goed door om te voorkomen dat het aanbrandt. Voeg zo nodig steeds scheutjes kokos- of amandelmelk uit een pakje toe tot de linzen na 30-35 minuten gaar zijn en de dhal een dikke en beetje plakkerige consistentie heeft.
  • Rooster terwijl de dhal op staat de bloemkool. Leg de roosjes gemengd met een scheutje olijfolie en wat zout en peper op een bakplaat en rooster ze 8 minuten. Haal ze uit de oven en voeg de bloemkool toe aan de linzen. Verhit alles nog 5-10 minuten; de bloemkool moet gaar zijn maar nog wel een beetje bite hebben.
  • Voeg tot slot de spinazie toe, als je die gebruikt, en laat de blaadjes slinken voordat je de dhal serveert.

Tip

Deze dhal is ook lekker met een theelepel gemalen kardemom en een halve theelepel kruidnagel als je van die smaken houdt. Voor een lekkere crunch kun je er ook een handvol geroosterde amandelen over strooien.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het plantaardige kookboek

    Ella Mills-Woodward

    • Het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken
    • 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen
    • Een must have voor zowel fans als food lovers: onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten en dagboekfragmenten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het plantaardige kookboek

Ella Mills-Woodward

  • Het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken
  • 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen
  • Een must have voor zowel fans als food lovers: onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten en dagboekfragmenten
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay