Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree

Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • VOOR HET GEHAKT
  • 800 g rundergehakt
  • 2 el roomboter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2,5 dl runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 4 el worcestersaus
  • handje verse basilicum, grof gesneden
  • VOOR DE BLOEMKOOLPUREE
  • 1 bloemkool, in roosjes gebroken
  • 2 eidooiers
  • 100 g boter
  • zout
  • peper
  • snuf nootmuskaat

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Bak in een grote braadpan het gehakt mooi rul en bruin. Maak eventuele klonten met een houten lepel zo los mogelijk.
  • Haal het vlees uit de pan. Voeg de ui en de bleekselderij toe en bak ze op niet te hoog vuur zacht. Voeg nu de knoflook toe en bak deze mee tot hij begint te geuren.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en doe het gehakt terug in de pan. Meng alles.
  • Zet het vuur laag en laat alles een halfuur sudderen. Roer het mengsel af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  • Maak ondertussen de bloemkoolpuree. Stoom de roosjes tot ze zacht zijn en laat ze uitdampen. Pureer ze in een keukenmachine. Voeg met draaiende motor de eidooiers en de boter toe en wacht tot de boter helemaal is gesmolten.
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Neem een flinke ovenschaal en schep daar het gehakt in.
  • Strijk het glad en spreid er de puree gelijkmatig over. Zet het gerecht 15 minuten onder de grill voor een goudbruine korst.

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Koolhydraatarm eten saai? Maak deze cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree (uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van Tim Noakes) maar – benieuwd of je er dan nog steeds zo over denkt :-)! Over dit recept in het boek: “Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met gebruik van bloemkool kunnen we deze pie toch van een knapperige korst voorzien.”

Inkijkexemplaar van



Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk (De Real Meal Revolutie)

Jonno Proudfoot

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij
  • Van een professor, chef-kok en voedingsdeskundige
  • Recepten, wetenschap, uitleg en tips
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔