Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 g olijven, in plakjes gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 20 snoeptomaatjes, in vieren gesneden
  • 400 g gezeefde tomaat
  • 1 el sambal brandal
  • zout naar smaak
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g kaas

Bereidingswijze

  • Was de komkommers en snijd ze in stukken (2 - 4 centimeter). Hol de stukken komkommer uit tot er rondom 0,5 centimeter dikte overblijft.
  • Zet de komkommer rechtop in een ovenschaal. 
  • Rul het gehakt en bak de ui, de olijven, de knoflook en de tomaatjes mee. 
  • Schenk er de gezeefde tomaat bij en breng op smaak met sambal brandal en zout. 
  • Vul de komkommer met het gehaktmengsel, leg er een paar stukjes gorgonzola op en rasp de kaas erover. 
  • Bak de komkommers in 45 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 22.5
  • Makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten
  • Met handige weekmenu's en 120 recepten
  • Voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen