Cannelloni van komkommer en gehakt

Cannelloni van komkommer en gehakt

5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 g olijven, in plakjes gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 20 snoeptomaatjes, in vieren gesneden
  • 400 g gezeefde tomaat
  • 1 el sambal brandal
  • zout naar smaak
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g kaas

Bereidingswijze

  • Was de komkommers en snijd ze in stukken (2 - 4 centimeter). Hol de stukken komkommer uit tot er rondom 0,5 centimeter dikte overblijft.
  • Zet de komkommer rechtop in een ovenschaal. 
  • Rul het gehakt en bak de ui, de olijven, de knoflook en de tomaatjes mee. 
  • Schenk er de gezeefde tomaat bij en breng op smaak met sambal brandal en zout. 
  • Vul de komkommer met het gehaktmengsel, leg er een paar stukjes gorgonzola op en rasp de kaas erover. 
  • Bak de komkommers in 45 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's

Yvonne Lemmers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten
  • Met handige weekmenu's en 120 recepten
  • Voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔