Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bloemkoolcurry met ei & rijst

Bloemkoolcurry met ei & rijst

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine en maal ze in circa 1 minuut fijn.
  • Kook de bloemkoolroosjes in circa 6 minuten beetgaar in ruim water, giet ze af en spoel ze onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de aardappel en ui circa 3 minuten, tot de ui glazig maar nog niet verkleurd is. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 8 minuten al roerend zachtjes pruttelen, tot de aardappel gaar is.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de bloemkool, kikkererwten, rozijnen en de citroenrasp toe en breng op smaak met citroensap en peper. Wees voorzichtig met zout.
  • Zet het vuur laag en leg de eieren in de curry om ze te verwarmen en de smaak van de curry op te nemen; dit duurt circa 3 minuten. Verdeel de curry over vier kommen en garneer met de gehakte koriander. Serveer de rijst erbij.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Dit recept voor bloemkoolcurry met ei & rijst komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 12 maanden en ouder.

Inkijkexemplaar van



Om op te eten!

Moekes Maaltijd

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • In een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel
  • Succesmaaltijden van Moekes Maaltijd, waar elke dag maar liefst honderden baby’s, peuters en kleuters van smullen
  • Voor alle drukke ouders
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔