Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar).
Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte structuur van de roosjes. Gooi de blaadjes niet weg want die zijn na het roosteren verrukkelijk en bevorderen de garing van de bloemkool die dankzij de blaadjes van onderop zachtjes gestoomd wordt.
Bloemkool is populair op Sicilië. De roosjes worden er geroosterd en in pastagerechten en gratins verwerkt, bijvoorbeeld met geurige saffraan en zoete rozijnen. Het onderstaande recept is eerder Midden-Oosters dan Siciliaans, maar de inspiratie komt wel degelijk van dat eiland.
Rozenharissa smaakt subliem, maar desnoods kun je ook gewone harissa nemen.”
Ben Tish
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Ben Tish
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: