Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bloemkool-kikkererwtencurry

Bloemkool-kikkererwtencurry

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de zilvervliesrijst met 300 ml water in een kleine pan op hoog vuur aan de kook, roer af en toe. Leg het deksel op de pan en zet het vuur middelhoog. Laat 20-25 minuten zacht koken of tot de rijst het water geabsorbeerd heeft en gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met het deksel op de pan 5 minuten rusten.
  • Verhit intussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uisnippers, knoflook en geraspte gemberwortel 5 minuten of tot de ui zacht en glazig wordt, roer af en toe. Voeg korianderpoeder, komijnpoeder, garam masala, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2-3 minuten mee tot ze beginnen te geuren. Roer af en toe.
  • Roer de tomatenblokjes, bouillon, bloemkoolroosjes, kikkererwten, kokosmelk en erwtjes erdoor en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat met het deksel op de pan 15 minuten zacht koken, roer af en toe.
  • Haal het deksel van de pan en laat de saus 5 minuten inkoken tot deze wat dikker is, roer af en toe. Bestrooi als je dat wilt met zout en peper. Verdeel de rijst over twee diepe borden en schep de kikkererwtencurry erop. Bestrooi met koriander.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze pittige bloemkool-kikkererwtencurry komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Houd je van pittig eten? Voeg dan wat extra chilipeper toe aan deze groentecurry.

Inkijkexemplaar van



28 dagen Bikini Body Guide

Kayla Itsines

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Binnen een maand een strak lichaam door gezond eten en trainen
  • Basisprogramma met work-outs van 28-minuten, praktische maaltijdplanners en 200 heerlijk recepten
  • Van Kaila Itsines: al jaren aan de internationale fitgirltop
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔