Het recept voor deze avgolemono komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is de klassieke kippensoep uit de traditionele Griekse keuken. Met Pasen, het belangrijkste familiefeest van het jaar, komt deze favoriet steevast op tafel te staan.”
Over de herkomst van de soep: “Avgolemono, ‘ei-citroen’ in het Grieks, is de algemene benaming voor verschillende soepen en sauzen met een friszure smaak en een fluweelzachte, romige textuur, bereid volgens dezelfde techniek. Men zegt dat dit recept naar Griekenland werd meegenomen door de Sefardische Joden, die in 1492 uit Spanje werden verdreven. Al eeuwenlang maakten zij een vergelijkbaar gerecht, agristada of salsa blanca, met als zuurmiddel verjus, granaatappelsap of sap van bittere sinaasappels. Rond de 10e eeuw werd citroen het favoriete zuurmiddel in het Middellandse Zeegebied.”
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Laat de soep na toevoeging van het eimengsel niet meer koken, anders schift hij. Laat een eventueel restant van de soep langzaam doorwarmen zonder het te koken.
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden:
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden: