Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gebakken bloemkoolrijst met kimchi

Gebakken bloemkoolrijst met kimchi

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el saffloerolie
  • 2 tl geroosterde-sesamolie
  • 1 klein bosje palmkool, nerven verwijderd en blad in reepjes gesneden
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 75 g kimchi, in stukjes
  • klein bosje gehakte verse koriander
  • 3 el tamari

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in de keukenmachine zo fijn als rijst.
  • Verhit de saffloer- en sesamolie in een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak daarin de palm- en bloemkool tot de palmkool is geslonken en de bloemkool begint te verkleuren (3-5 minuten). Meng de lente-uien, kimchi, koriander en tamari erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer het gerecht.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gebakken bloemkoolrijst met kimchi komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Onverwachte gasten, schrijft Gwyneth: “Ooit stopte ik in Oakland voor een lunch omdat op het bord buiten ‘I Bleed Kimchi’ stond. Ja, ik ook. Deze gebakken ‘rijst’ is ontzettend lekker. Bovendien is hij graanvrij, veganistisch en zit hij vol probioticarijke kimchi, wat hem ook nog eens heel gezond maakt. Lekker met Szechuan-sperziebonen of Roerbakgerecht met garnalen (recepten in het boek).”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van