Voorgerecht

Voorgerecht
Sint-jakobsschelpen met sugarsnaps - Gezond aan tafel - recept
Sint-jakobsschelpen met sugarsnaps

Het recept voor deze sint-jakobsschelpen met sugarsnaps komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Marco Pierre White [Britse topkok, red.] vertelde me dat er maar weinig gerechten zo elegant zijn als sugarsnaps met perfect gebakken sint-jakobsschelpen. Maak dit gerecht en kijk maar eens of...

Naar recept
Bijgerecht
Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto - Gezond aan tafel - recept
Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto

Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Voorgerecht
Gepofte bieten - Gezond aan tafel - recept
Gepofte bieten

Het recept voor deze gepofte bieten komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft Miljuschka: “Rauwe bieten heb ik altijd in huis. Ze blijven lang goed, zijn rauw lekker, maar ook gepoft, gekookt of gegrild. Deze gepofte bieten kunnen ook makkelijk als voorgerecht dienen. Of verdeel ze over sla met een dressing en je...

Naar recept
Voorgerecht
Tabbouleh met een bosje van bladsla, groene kruiden, citroen en zeewater - Gezond aan tafel - recept
Tabbouleh met een bosje van o.a. bladsla en groene kruiden

Het recept voor deze tabbouleh met een bosje van bladsla, groene kruiden, citroen en zeewater komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en...

Naar recept
Voorgerecht
In ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus) - Gezond aan tafel - recept
In ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus)

Het recept voor deze in ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus) komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten krijg...

Naar recept
Lunch
Andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus - Gezond aan tafel - recept
Andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus

Het recept voor deze andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt hij onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Endive verwerkt in een salade is bij de Amish (en in de VS) lang niet zo...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Camembert uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Camembert uit de oven

Het recept voor deze camembert uit de oven van Jamie Oliver, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker. Rond de kerstdagen heb je vast wel een camembert, of soortgelijke kaas in huis en dan is dit een perfecte manier om...

Naar recept
Lunch
Radijsjessalade - Gezond aan tafel - recept
Radijsjessalade

Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...

Naar recept
Voorgerecht
Garnalencocktail light - Gezond aan tafel - recept
Garnalencocktail light

Het recept voor deze garnalencocktail light komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Het verschil met de normale garnalencocktail zit hem met name in de dressing. De mannen schrijven erover: “De traditionele garnalencocktail bevat veel calorieën vanwege de dressing, maar voor deze versie hoef je niet...

Naar recept
Voorgerecht
Gegrilde radicchio - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde radicchio

Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde...

Naar recept
Tussendoortje
Kippensoep - Gezond aan tafel - recept
Kippensoep

Het recept voor deze kippensoep komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids! Sharon schrijft over het recept: “Van kinds af aan ben ik een enorme...

Naar recept