Koekjes met tomaat en geitenkaas

Koekjes met tomaat en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 100 g bloem
  • 65 g zongedroogde tomaten
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 12 blaadjes basilicum
  • 4 el (chèvre frais) verse geitenkaas
  • 100 g (zachte) boter

Zo maak je het

  1. Hak 3/4 van de tomaten. Meng de boter met parmezaan, bloem en gehakte tomaten. Rol worstjes van het deeg. Leg 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd plakken van 1 cm dik van het deeg. Bak ze 15 min. op een bakplaat. Laat afkoelen.
  3. Voeg per koekje 1 dotje geitenkaas (met spuitzak), 1 stukje tomaat en 1 blaadje basilicum toe.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Vervang de gedroogde tomaten door olijven

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?

Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Het allermakkelijkste kerstkookboek