Koekjes met tomaat en geitenkaas
Ingredienten voor 4 personen
- 100 g bloem
- 65 g zongedroogde tomaten
- 100 g parmezaanse kaas
- 12 blaadjes basilicum
- 4 el (chèvre frais) verse geitenkaas
- 100 g (zachte) boter
Zo maak je het
- Hak 3/4 van de tomaten. Meng de boter met parmezaan, bloem en gehakte tomaten. Rol worstjes van het deeg. Leg 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd plakken van 1 cm dik van het deeg. Bak ze 15 min. op een bakplaat. Laat afkoelen.
- Voeg per koekje 1 dotje geitenkaas (met spuitzak), 1 stukje tomaat en 1 blaadje basilicum toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vervang de gedroogde tomaten door olijven
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?
Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.