Tussendoortje
Groenteworstjes van Chioggia-biet
Het recept voor deze groenteworstjes van Chioggia-biet komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Het typisch Nederlandse poldermodel kan wellicht ook helpen in de discussie tussen vleeseters en vegetariërs. Een ‘worst’ van groenten die de textuur en smaak van echt vlees heeft is wellicht...
Naar receptFalafel cake
Het recept voor deze falafel cake komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Falafel wordt traditioneel gemaakt van gewelde kikkererwten, maar de vegetarische balletjes kun je van vrijwel iedere gedroogde boon maken. Gedroogde bonen zijn in alle soorten, maten en kleuren te krijgen, dus...
Naar receptHummus van meelwormen
Het recept voor deze hummus van meelwormen komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Meelwormen (Tenebrio molitor) zijn de larven van de bloemkever. Ze worden meestal gekweekt als voedsel voor tamme vogels en reptielen, maar kunnen ook prima door mensen gegeten worden. Net als...
Naar receptQuesadilla met mosselen
Het recept voor deze quesadilla met mosselen komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptAppel met citroen en cacaonibs
Het is belangrijk dat je niet naar zoetigheid grijpt om jezelf te ‘verwennen’, zodra je hongerig wordt. Wees voorbereid op de trek en neem wat gemakkelijke, verzadigende en lekkere hapjes mee voor onderweg. Zoals deze appel met citroen en cacaonibs uit Het beste dieet ter wereld kookboek.
Naar receptChocolade-bietencake
Het recept voor deze chocolade-bietencake komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je...
Naar receptPoffertjes van spelt-boekweitmeel met garnalen & cocktailsaus
Het recept voor deze poffertjes van spelt-boekweitmeel met Hollandse garnalen & cocktailsaus komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers). Lekker voor bij de borrel!
Naar receptPannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel
Het recept voor deze pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel met kipfiletrollade & pesto komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers).
Naar receptSpeltpannenkoek muffins met kiwi, pruim & ananas
Het recept voor deze speltpannenkoek muffins met kiwi, pruim & ananas komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers). Over dit recept in het boek: “Dit is van oorsprong een ‘Dutch baby’, een...
Naar receptOntbijtrepen met honing & citroen
Het recept voor deze ontbijtrepen met honing & citroen komt uit het boek Deliciously Ella met vrienden van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Over het recept schrijft Ella in het boek: “Deze zijn heel makkelijk om te maken én mee te nemen en ze zitten vol smaak. Invriezen kan ook, dan blijven ze lang goed, dus je kunt in één...
Naar receptSpinaziehapje (babyhapje)
Het recept voor dit spinaziehapje komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Het is geschikt voor baby’s van 5 maanden en ouder. Het is handig om een ijsblokjesvorm te gebruiken om hapjes in te vriezen en te portioneren. Twee ijsblokjes is ongeveer genoeg voor één oefenhapje. Spinazie is een nitraatrijke groente. Lees hier meer over in...
Naar recept