Tussendoortje

Tussendoortje
Spiesjes met munt gamba's en groene asperges - Gezond aan tafel - recept
Spiesjes met munt gamba’s en groene asperges

Het recept voor deze spiesjes met munt gamba’s en groene asperges komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als hoofdgerecht, met een grote rauwkostsalade of groentesoep zonder aardappel of gazpacho en kwark toe (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico...

Naar recept
Tussendoortje
Gele cake met chocoladeglazuur (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept
Gele cake met chocoladeglazuur (Broodbuik)

Het recept voor deze gele cake met chocoladeglazuur komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een...

Naar recept
Tussendoortje
Pindakaastaart (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept
Pindakaastaart (Broodbuik)

Het recept voor deze pindakaastaart komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Met dit recept krijgen je kinderen gezonde eiwitten en vetten binnen, slim vermomd als Pindakaastaart.”

Naar recept
Tussendoortje
Chocoladekoekjes (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept
Chocoladekoekjes (Broodbuik)

Het recept voor deze chocoladekoekjes komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog en bestsellerauteur William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Deze chocoladekoekjes zouden zo uit de bakkerij kunnen komen: vol van smaak en vochtig, met die versgebakken smaak waaraan koekjes uit de super niet kunnen tippen. Ze zijn echter wel een beetje zondig omdat er veel...

Naar recept
Tussendoortje
Chocolade pindakaas koekjes (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept
Chocolade pindakaas koekjes (Broodbuik)

Het recept voor deze chocolade pindakaas koekjes komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog en bestsellerauteur William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Dit soort koekjes, vol gezonde vetten uit de amandelen en pinda’s, vullen verrassend goed. Je hebt er langer genoeg aan dan je zou verwachten.”

Naar recept
Tussendoortje
Chocolade amandel biscotti (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept
Chocolade amandel biscotti (Broodbuik)

Het recept voor deze chocolade amandel biscotti komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Hij schrijft erover: “Biscotti zijn dubbelgebakken biscuitjes of koekjes. Het dubbele bakproces maakt deze heerlijke tarwevrije biscotti zo stevig dat ze ideaal zijn om in koffie, latte of espresso te dopen. De koekjes hebben een volle smaak dankzij de combinatie van chocolade en amandelen.”

Naar recept
Tussendoortje
Kipnuggets broodbuik - Gezond aan tafel - recept
Kipnuggets (Broodbuik)

Het recept voor deze kipnuggets (tarwevrij, glutenvrij en koolhydraatarm: Broodbuik-proof) komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’ schrijft hij: “Van frituren is geen sprake en evenmin van onduidelijke ingrediënten. En de kip in deze kipnuggets is zo goed als de kip die je bereid bent ervoor te kopen.”

Naar recept
Tussendoortje
Aardbeien fluff van Fajah Lourens (Killerbody 2) - Gezond aan tafel - recept
Aardbeien fluff van Fajah Lourens (Killerbody 2)

Het recept voor deze aardbeien fluff van Fajah Lourens komt uit haar het boek Killerbody 2. Killerbody 2 is de perfecte aanvulling op het succesvolle Killerbody Dieet van Fajah Lourens. Over het maken van fluffs in het boek: “Fluff maak je met caseïne, bevroren fruit of ijsklontjes en een beetje (plantaardige) melk: het is net ijs! Je hebt er een...

Naar recept
Tussendoortje
Meringue van rozenwater met granaatappelpitjes - Gezond aan tafel - recept
Meringue van rozenwater met granaatappelpitjes

Het recept voor deze meringue van rozenwater met granaatappelpitjes komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Niets combineert beter met het geurige parfum van het verleidelijke rozenwater als een meringue. Deze meringues zijn knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. De granaatappelpitjes zijn er fris-zoet en knapperig bij en passen...

Naar recept
Tussendoortje
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya) - Gezond aan tafel - recept
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya)

Het recept voor deze Soedanese falafel met pittige pindasaus (tamyaa) komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Deze falafel blijven hun vorm prachtig behouden door het paneren in bloem en sesamzaad. De smaak is extra kruidig door de toevoeging van de verse kruiden zoals koriander en dille, wat...

Naar recept
Tussendoortje
Pompoentaart - Gezond aan tafel - recept
Pompoentaart

Het recept voor deze pompoentaart komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft ze: “Eind oktober vind je overal langs de weg kraampjes waar je pompoenen kunt kopen. Sla je slag en maak deze heerlijke pompoentaart.”

Naar recept