Kipstoofpotje van Fajah Lourens
Ingredienten voor 2 personen
- 200 g kippendij, in blokjes van 2 cm
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl ras-el-hanout-specerijen
- 1 el kokosolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 bouillonblokje (liefst biologisch)
- 60 g zoete aardappels, geschild
- 4 gedroogde pruimen
- 1 tl gemalen kaneel
Zo maak je het
- Bestrooi de kippendij aan beide kanten met zout en peper. Wrijf in met paprikapoeder en ras el hanout.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan, bak de kipblokjes goudbruin aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk na 10 minuten 500 ml water op het geheel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de bouillon aan de kook, stoof de kip op laag vuur gaar.
- Snijd de zoete aardappels in blokjes net zo groot als de kipblokjes. Voeg na 10 minuten samen met de pruimen en kaneel toe aan de kip. Stoof nog circa 25 minuten tot de zoete aardappels zacht zijn.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
VEGETARISCHE TIP Kies tofu of tempeh in plaats van kip.
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?
Het recept voor dit kipstoofpotje komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: