Lunch

Hoofdgerecht
Mini pizza's broodbuik - Gezond aan tafel - recept
Mini pizza’s (Broodbuik)

Het recept voor deze mini pizza’s komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat...

Naar recept
Lunch
Courgettepasta met waterkerspesto - Gezond aan tafel - recept
Courgettepasta met waterkerspesto

Het recept voor deze courgettepasta met waterkerspesto komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Bij dit recept schrijft Lisette: “Toen mijn vriendin Shaula een prachtige mandoline (een groenterasp) had aangeschaft, was ik op slag verliefd. Die moest ik ook hebben! Met dit simpele gereedschap kun je in een mum...

Naar recept
Lunch
Volkorenwrap met lente groenten - Gezond aan tafel - recept
Volkorenwrap met lente groenten

Het recept voor deze volkorenwrap met lente groenten komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Bij dit recept schrijft ze: “Ieder seizoen in dit kookboek biedt een roll & go, ook wel bekend als wrap. Perfect voor on the road, tijdens een picknick, on the job en als tegemoetkoming...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat - Gezond aan tafel - recept
Zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat

Het recept voor deze zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s...

Naar recept
Lunch
Hamburgers van Fajah Lourens (Killerbody 2) - Gezond aan tafel - recept
Hamburgers van Fajah Lourens (Killerbody 2)

Het recept voor deze hamburgers van Fajah Lourens komt uit haar het boek Killerbody 2. Killerbody 2 is de perfecte aanvulling op het succesvolle Killerbody Dieet van Fajah Lourens.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing

Het recept voor deze gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahinadressing komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele,...

Naar recept
Lunch
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola - Gezond aan tafel - recept
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola

Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola! Dit recept komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Het recept staat in de ‘geheime bijlage’ van het boek. Over de recepten daarin: “Sommige gerechten zijn zo schandelijk lekker dat je er beter maar niet naar kunt kijken. Hier zijn ze. Ze...

Naar recept
Bijgerecht
Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto - Gezond aan tafel - recept
Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto

Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Lunch
Andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus - Gezond aan tafel - recept
Andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus

Het recept voor deze andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt hij onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Endive verwerkt in een salade is bij de Amish (en in de VS) lang niet zo...

Naar recept
Bijgerecht
Coleslaw (koolsalade) - Gezond aan tafel - recept
Coleslaw (koolsalade)

Het recept voor deze coleslaw komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Een leven dicht bij de natuur zonder inmenging van buitenaf. Wilmink loopt mee met de Amish op de boerderij en bezoekt een markt,...

Naar recept
Lunch
Radijsjessalade - Gezond aan tafel - recept
Radijsjessalade

Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...

Naar recept