Lunch
Zalm & komkommer met misodressing
Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met...
Naar receptLamsvlees met granaatappels & honing
Het recept voor dit langzaam gegaarde lamsvlees met granaatappels & honing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis...
Naar receptSalade ‘vegan greens’
Deze salade ‘vegan greens’ komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live! Over het...
Naar receptSalade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettini
Deze salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten....
Naar receptSalade met peultjes, asperges, ei en spek
Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...
Naar receptOmelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas
Het recept voor deze omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor...
Naar receptCouscous salade met komkommer, paprika en koriander
Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.” Wil je wekelijks gratis gezonde recepten...
Naar receptSpeltbrood van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt Brood)
Het recept voor dit eenvoudige speltbrood komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Dit brood is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten. Na een dag of twee smaakt het nog lekkerder.” Speltmeel...
Naar receptBurrito met entrecote en kidneybonen
Het recept voor deze burrito met entrecote en kidneybonen komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Je hebt net een work-out gedaan en je koolhydraten verdiend. Deze enorme burrito moet je met twee handen eten. Het is een ware traktatie die je gegarandeerd vult en maakt dat je je een held...
Naar receptProvençaalse groenteschotel (Het anti-diabetes programma)
Het recept voor deze Provençaalse groenteschotel komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met rauwkost naar keuze (of ’s winters groentesoep zonder aardappel of ’s zomers gazpacho), plakken gebraden rosbief met knoflook en tijm en naturel schapenyoghurt (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken...
Naar receptSoep van waterkers, courgette en kokosmelk (anti-diabetes)
Het recept voor deze soep van waterkers, courgette en kokosmelk light komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met gestoomde artisjok met olijfolie en walnotenolie en appelcompote met kaneel (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico...
Naar recept