Lunch

Lunch
Zalm & komkommer met misodressing - Gezond aan tafel - recept
Zalm & komkommer met misodressing

Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met...

Naar recept
Hoofdgerecht
Lamsvlees met granaatappels en honing - Gezond aan tafel - recept
Lamsvlees met granaatappels & honing

Het recept voor dit langzaam gegaarde lamsvlees met granaatappels & honing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade 'vegan greens' - Gezond aan tafel - recept
Salade ‘vegan greens’

Deze salade ‘vegan greens’ komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live! Over het...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti - Gezond aan tafel - recept
Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettini

Deze salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten....

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade met peultjes, asperges, ei en spek - Gezond aan tafel - recept
Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...

Naar recept
Lunch
Omelet met voorjaarskruiden en parmezaanse kaas - Gezond aan tafel - recept
Omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas

Het recept voor deze omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Couscous salade met komkommer, paprika en koriander - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met komkommer, paprika en koriander

Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.” Wil je wekelijks gratis gezonde recepten...

Naar recept
Lunch
Speltbrood van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt Brood)

Het recept voor dit eenvoudige speltbrood komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Dit brood is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten. Na een dag of twee smaakt het nog lekkerder.” Speltmeel...

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito met entrecote en kidneybonen - Gezond aan tafel - recept
Burrito met entrecote en kidneybonen

Het recept voor deze burrito met entrecote en kidneybonen komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Je hebt net een work-out gedaan en je koolhydraten verdiend. Deze enorme burrito moet je met twee handen eten. Het is een ware traktatie die je gegarandeerd vult en maakt dat je je een held...

Naar recept
Lunch
Provençaalse groenteschotel - Gezond aan tafel - recept
Provençaalse groenteschotel (Het anti-diabetes programma)

Het recept voor deze Provençaalse groenteschotel komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met rauwkost naar keuze (of ’s winters groentesoep zonder aardappel of ’s zomers gazpacho), plakken gebraden rosbief met knoflook en tijm en naturel schapenyoghurt (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken...

Naar recept
Lunch
Soep van waterkers, courgette en kokosmelk - Gezond aan tafel - recept
Soep van waterkers, courgette en kokosmelk (anti-diabetes)

Het recept voor deze soep van waterkers, courgette en kokosmelk light komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met gestoomde artisjok met olijfolie en walnotenolie en appelcompote met kaneel (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico...

Naar recept