Venkelworstjes met paprika en basilicum
Ingredienten voor 4 personen
- 4 el olijfolie
- 6 hele worstjes (willekeurig welke)
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
- 2 tl venkelzaad, grof gestampt
- 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- 3 el tomatenpuree
- 8 pruimtomaten, ontveld, geraspt
- 1,25 dl kippenbouillon
- 1 kleine hand vers basilicum, gesneden
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Doe de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak daarin de worstjes aan twee kanten goudbruin. Ze hoeven nu nog niet gaar te worden.
- Zet de gebruinde worstjes apart en voeg de resterende olie en de ui, de paprika en het venkelzaad toe. Bak alles tot de ui goudbruin is.
- Voeg nu de knoflook toe en roer tot deze geurt.
- Voeg de tomatenpuree en de geraspte tomaten toe en roer alles ongeveer 5 minuten door. Doe dan de bouillon erbij en breng deze aan de kook.
- Kook de saus met de helft in.
- Snijd intussen elk worstje in vier stukken en doe deze terug in de saus (nadat die is ingekookt). Laat ze op heel laag vuur gaar worden.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper, roer het basilicum erdoor en serveer het.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze venkelworstjes met paprika en basilicum komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.