Hoofdgerecht
Tomatensoep met letter vermicelli, basilicum en cheddar
Dit recept voor tomatensoep van Jamie Oliver, met letter vermicelli, basilicum en cheddar, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “De heerlijk verse tomaten en rode pepers geven een flinke dosis vitamine C – die houdt de bloedvaten sterk, zodat je hart minder hard hoeft te werken om je bloed rond te pompen.” Super...
Naar receptRisotto met pompoen en worstjes
Dit recept voor risotto met pompoen en worstjes met radicchio, tijm en parmezaan is van Jamie Oliver. Hij komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “In dit gerecht maken de kleine worstjes een enorm verschil. Ik combineer ze met zoete flespompoen, die vitamine A en C bevat – heel belangrijk voor een mooie en...
Naar receptKip dippers met couscous, asperges, erwtjes en munt
In de categorie ‘Snelle happen’: kip dippers met couscous, asperges, erwtjes en munt. Een superlekker en snel recept uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Behalve dat het lekker en rijk aan vezels is, bevat volkorencouscous ook veel koper, een mineraal dat nodig is voor een gezonde stofwisseling.” Wil je regelmatig...
Naar receptPastasalade met tonijn en feta van Jamie Oliver
Hmmm, deze pastasalade van Jamie Oliver, met tonijn, feta en krokante cayennekruimels, is heerlijk! Het recept komt uit zijn boek Super food voor familie en vrienden. Hij schrijft erover: “Tonijn geeft een dosis vitamine D, die ons lichaam helpt het calcium uit de feta en yoghurt op te nemen. De zuivel maakt deze salade heerlijk romig.” Wil je wekelijks...
Naar receptPasta met kaas: slanke variant
Het recept voor deze slanke variant van pasta met kaas komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Pasta met kaas is het ultieme troostvoedsel. Het was geen optie om dit gerecht uit mijn dieet te schrappen, dus ik besloot van het begin af aan om een manier te bedenken waarop ik dat kon voorkomen. Mijn geheime wapen...
Naar receptGevulde paprika met quinoa
Het recept voor deze gevulde paprika met quinoa komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka, auteur, fotograaf en receptontwikkelaar bij het populaire foodblog Skinnytaste.com. Ze schrijft erover: “Ik vind gevulde paprika overheerlijk. Ik vul ze met zo ongeveer alles: rundvlees, kalkoen en zelfs restjes van mijn Santa Fe-kip uit de slowcooker (recept in het boek). Als ik vegetarisch...
Naar receptRundvlees reepjes met broccoli en lente-ui in roerbaksaus
Het recept voor deze rundvleesreepjes met broccoli en lente-ui in magere roerbaksaus komt uit het boek Skinnytaste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Twee gerechten, Mongools rundvlees en rundvlees met broccoli, combineer ik in dit eenvoudigere en minder vette alternatief voor de Chinese afhaalvariant. Het bestaat uit magere reepjes dunne lende, broccoliroosjes en lente-ui in een zoete en smakelijke magere...
Naar receptKrab koekjes
Het recept voor deze krab koekjes komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Verse krab is hier op Long Island overal verkrijgbaar. Tijdens de warmere maanden kun je mensen zelfs langs de weg krabben zien vangen. Ik heb een aantal fantastische viswinkels in de buurt, dus koop ik meestal stukjes krabvlees. Ik heb goede resultaten behaald met...
Naar receptGnocchi soep Italiaans
Het recept voor deze Italiaanse gnocchi soep komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Laten we je geheugen eens even opfrissen. Denk terug aan de basisschool. Hoeveel smaken zijn er? Als je je herinnert dat het er vier zijn (bitter, zoet, zout en zuur), heb je het tegenwoordig bij het verkeerde eind. Er is ook...
Naar receptGroenteschotel met Italiaanse kruiden
Het recept voor deze groenteschotel met Italiaanse kruiden komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar. Hij is vegetarisch, lactosevrij en glutenvrij en is echt heerlijk!
Naar receptGevulde paprika met champignons
Het recept voor deze gevulde paprika met champignons komt uit het boek Deliciously Ella Elke dag. Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) schrijft erover: “Ik had het nooit zo op gevulde paprika’s, het is het stereotiepe saaie vegetariërsvoedsel, maar de laatste tijd heb ik er veel mee geëxperimenteerd en nu realiseer ik me dat dit juist een fantastisch, simpel eenpersoonsgerecht is....
Naar recept