Hoofdgerecht
Schol met koriandersaus
Het recept voor deze schol met koriandersaus komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. De kruidige saus is heerlijk, zowel bij vlees als bij vis. Met een mixer of blender is hij zo gemaakt. Over koriander in het boek: “Het blad van de koriander is de laatste jaren populair geworden. Je...
Naar receptRisotto met bleekselderij en gorgonzola
Het recept voor deze risotto met bleekselderij en gorgonzola komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Het is een romige risotto met de lichtpittige smaak van Italiaanse blauwe kaas en de frisheid van bleekselderij. Een heerlijke vegetarische maaltijd! In het recept staat volkorenrijst, maar met witte rijst is het gerecht sneller...
Naar receptPolenta frieten met zeesla en asperges
Het recept voor deze polenta frieten met zeesla en asperges komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Over dit recept in het boek: “Wanneer de groene asperges weer gegeten kunnen worden, kun je de lente vieren! Na alle kolen in de winter zijn die frisse, knapperige asperges een verademing, vandaar dit gerecht...
Naar receptGnocchi met zeewier in spinazie roomsaus
Het recept voor deze gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Gnocchi is een traditioneel Italiaans recept voor een soort pasta gemaakt van aardappel- of griesmeel...
Naar receptBurrito’s met kidneybonen, mais en paprika
Het recept voor deze burrito’s met kidneybonen, mais en paprika komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over wraps in het boek: “Wraps zijn erg veelzijdig. Je kunt ze koud eten, zoals we hebben laten zien bij de lunch (zie recepten in het boek), maar ook warm of als pizza. Wissel een wrap ook eens...
Naar receptQuinoa met geroerbakte groenten
Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit...
Naar receptGroentecurry met kokos
Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...
Naar receptUdonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool
Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft ze: “Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd. Udonnoedels zijn te koop bij toko’s...
Naar receptKoekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus
Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...
Naar receptCourgetteballetjes in een gekruide saus
Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk...
Naar receptRisotto met erwtjes en asperges uit de oven
Het recept voor deze risotto met erwtjes en asperges uit de oven komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse vooraanstaande vegetarische kookboekenschrijfster Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Laat de oven het werk voor je doen op een vroegzomerse dag, wanneer je liever buiten bent dan achter het fornuis staat. Ik vind dit een heerlijk hoofdgerecht...
Naar recept