Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus - Gezond aan tafel - recept - spread
Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus

Het recept voor deze gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Gnocchi is een traditioneel Italiaans recept voor een soort pasta gemaakt van aardappel- of griesmeel...

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito’s met kidneybonen, mais en paprika

Het recept voor deze burrito’s met kidneybonen, mais en paprika komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over wraps in het boek: “Wraps zijn erg veelzijdig. Je kunt ze koud eten, zoals we hebben laten zien bij de lunch (zie recepten in het boek), maar ook warm of als pizza. Wissel een wrap ook eens...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quinoa met geroerbakte groenten - Gezond aan tafel - recept
Quinoa met geroerbakte groenten

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentecurry met kokos - Gezond aan tafel - recept
Groentecurry met kokos

Het recept voor deze groentecurry met kokos komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...

Naar recept
Hoofdgerecht
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool - Gezond aan tafel - recept
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool

Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft ze: “Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd. Udonnoedels zijn te koop bij toko’s...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus

Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...

Naar recept
Hoofdgerecht
Courgetteballetjes in een gekruide saus - Gezond aan tafel - recept
Courgetteballetjes in een gekruide saus

Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk...

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto met erwtjes en asperges uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Risotto met erwtjes en asperges uit de oven

Het recept voor deze risotto met erwtjes en asperges uit de oven komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse vooraanstaande vegetarische kookboekenschrijfster Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Laat de oven het werk voor je doen op een vroegzomerse dag, wanneer je liever buiten bent dan achter het fornuis staat. Ik vind dit een heerlijk hoofdgerecht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Mungbonen met champignons en bleekselderij - Gezond aan tafel - recept
Mungbonen met champignons en bleekselderij

Het recept voor mungbonen met champignons en bleekselderij (in het boek: Kom vol energie) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Dit gerecht doet zijn naam eer aan. Alles wat erin zit, zit vol voedingsstoffen die voor langdurige energie zorgen. Als je dit hebt gegeten, voel je je opgeladen en klaar...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoensoep met kokosroom - Gezond aan tafel - recept
Pompoensoep met kokosroom

Het recept voor deze pompoensoep met kokosroom komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van yoga-goeroe Tara Stiles. Over dit recept schrijft ze: “De herfst is mijn lievelingsseizoen. Ik ben dol op dikke wollige truien, knusse gebreide mutsen, verdwalen tijdens een lange wandeling en spelen in de herfstbladeren. Ik houd van de frisse najaarsgeur, de strakblauwe hemel en de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische taco's - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische taco’s

Het recept voor deze vegetarische taco’s komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij....

Naar recept