Hoofdgerecht

Hoofdgerecht
Vegetarische borsjt - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische borsjt

Het recept voor deze vegetarische borsjt komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Stoofvlees met rijst en sinaasappel - Gezond aan tafel - recept
Stoofvlees met rijst en sinaasappel

Het recept voor dit stoofvlees met rijst en sinaasappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Gala (tante) Parwien Sana is onze aangetrouwde familie. Ze komt uit Afghanistan en kan fantastisch koken. Haar rijst is legendarisch. Als zij rijst maakt en Merijn is er niet bij, dan móét...

Naar recept
Hoofdgerecht
Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt - Gezond aan tafel - recept
Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt

Het recept voor deze Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Dit is een echt Arabia-gerecht: het is niet Turks en het is niet Italiaans – het is een pasta met alleen maar Midden-Oosterse ingrediënten, hoewel ze het daar waarschijnlijk...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vispastei van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vispastei van Jamie Oliver

Het recept voor deze vispastei van Jamie Oliver, met luxe vis, romige proseccosaus & red leicesterpuree, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “In Engeland wordt tijdens de kerstdagen, als het weer niet te ruig is om de zee op te gaan, vaak de meest waanzinnige vis aan land gebracht. Dit gerecht is een eerbetoon aan alle...

Naar recept
Hoofdgerecht
Sloppy Joes met kalkoen, salade en zelfgemaakte bbq-saus - Gezond aan tafel - recept
Sloppy Joes met kalkoen, salade en zelfgemaakte bbq-saus

Het recept voor deze Sloppy Joes met kalkoen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Sloppy Joes zijn niet zomaar broodjes of burgers. Om ze een kerstmake-over te geven beleggen we ze met pulled turkey en spannende, knapperige groenten en dopen we ze in de jus.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees - Gezond aan tafel - recept
Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees

Het recept voor deze soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Freekeh is groene, onrijpe tarwe die meestal licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. ‘Freek’ is...

Naar recept
Hoofdgerecht
Tortilla met aardappels, spek en paprika - Gezond aan tafel - recept
Tortilla met aardappels, spek en paprika

Het recept voor deze tortilla komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “De Spaanse omelet (tortilla in het Spaans) was er al voor de Italiaanse frittata. Hij stamt uit de tijd van zwart-wittelevisie, waarin ‘grillen’ inhield dat je je eten ónder een vlam...

Naar recept
Hoofdgerecht
Snapper van de barbecue - Gezond aan tafel - recept
Snapper van de barbecue met citroengras sambal

Het recept voor deze snapper van de barbecue met citroengras sambal komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Indonesische sambal met citroengras en chilipeper is lang niet zo zoet als deze Vietnamese versie. Eerlijk gezegd is dit een van de lekkerste chilipasta’s die ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Knoflookkip met parmezaan uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Knoflookkip met parmezaan uit de oven

Het recept voor deze knoflookkip met parmezaan uit de oven komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Ik heb de term New style Amish Kitchen geïntroduceerd voor een meer...

Naar recept
Bijgerecht
Gevulde pompoen uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver

Het recept voor deze gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver, met nootachtige cranberryrijst, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon...

Naar recept