Hoofdgerecht
Hollandse kippensoep
Het recept voor deze Hollandse kippensoep komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete...
Naar receptHarissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel
Het recept voor deze harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig...
Naar receptBulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache
Het recept voor deze bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op...
Naar receptVegetarische borsjt
Het recept voor deze vegetarische borsjt komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete...
Naar receptZoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten
Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptStoofvlees met rijst en sinaasappel
Het recept voor dit stoofvlees met rijst en sinaasappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Gala (tante) Parwien Sana is onze aangetrouwde familie. Ze komt uit Afghanistan en kan fantastisch koken. Haar rijst is legendarisch. Als zij rijst maakt en Merijn is er niet bij, dan móét...
Naar receptTurkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt
Het recept voor deze Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Dit is een echt Arabia-gerecht: het is niet Turks en het is niet Italiaans – het is een pasta met alleen maar Midden-Oosterse ingrediënten, hoewel ze het daar waarschijnlijk...
Naar receptVispastei van Jamie Oliver
Het recept voor deze vispastei van Jamie Oliver, met luxe vis, romige proseccosaus & red leicesterpuree, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “In Engeland wordt tijdens de kerstdagen, als het weer niet te ruig is om de zee op te gaan, vaak de meest waanzinnige vis aan land gebracht. Dit gerecht is een eerbetoon aan alle...
Naar receptSloppy Joes met kalkoen, salade en zelfgemaakte bbq-saus
Het recept voor deze Sloppy Joes met kalkoen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Sloppy Joes zijn niet zomaar broodjes of burgers. Om ze een kerstmake-over te geven beleggen we ze met pulled turkey en spannende, knapperige groenten en dopen we ze in de jus.”
Naar receptSoep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees
Het recept voor deze soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Freekeh is groene, onrijpe tarwe die meestal licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. ‘Freek’ is...
Naar receptTortilla met aardappels, spek en paprika
Het recept voor deze tortilla komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “De Spaanse omelet (tortilla in het Spaans) was er al voor de Italiaanse frittata. Hij stamt uit de tijd van zwart-wittelevisie, waarin ‘grillen’ inhield dat je je eten ónder een vlam...
Naar recept