Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten
Ingredienten voor 4 personen
- 40 ml zonnebloemolie
- 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
- 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
- ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
- 800 ml water
- 75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
- 4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
- Sap van ½ limoen
- Zeezout
- Koriander, fijngesneden, om te garneren
- Cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren
Verder nodig
- Soeppan
- Staafmixer
Zo maak je het
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.
- Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
- Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.
- Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout.
- Serveer de soep met koriander en cashewnoten.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: