Hoofdgerecht
Vis in ‘gek water’ (Jamie Oliver)
Het recept voor deze vis in ‘gek water’ (acqua pazza, het ultieme visgerecht van het eiland) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik ben enorm blij dat ik deze geniale, gemakkelijke methode om een hele vis klaar te maken met jullie kan delen. Want vis op de graat heeft veel meer smaak, het...
Naar receptBloemkool uit de oven (Jamie Oliver)
Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...
Naar receptMinestrone (Jamie Oliver)
Het recept voor deze minestrone met risottorijst, seizoensgroenten, parmezaan, citroen en knoflookpesto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik houd van deze minestrone – hij voelt vers en spannend, met de contrasterende pesto en de risottorijst die de verrukkelijke smaken absorbeert en de soep extreem vullend maakt. Minestrone is altijd een recept geweest...
Naar receptLinguine met worst (Jamie Oliver)
Het recept voor deze linguine met worst, broccoletti, chilivlokken, knoflook, witte wijn en pecorino komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op...
Naar receptSalina-kip (Jamie Oliver)
Het recept voor deze Salina-kip met zalig geurende zachte aubergine, tomaat en kappertjes komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Nonna Marina inspireerde me om de smaken van het eiland Salina eens flink in het zonnetje te zetten. Ik ging aan de slag met ingrediënten die bij haar in de achtertuin groeiden en maakte...
Naar receptShakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette
Dit recept voor shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Eigenlijk is shakshuka een ontbijtgerecht. Maar wij vinden het ook reuze makkelijk en lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. Als we alleen zijn maken we dit vaak en doen er dan stiekem heel...
Naar receptNasi goreng met wakame
Het recept voor deze nasi goreng met wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.
Naar receptPizza van pompoendeeg
Het recept voor deze pizza van pompoendeeg komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptPizza met wakame en dulse
Het recept voor deze pizza met wakame en dulse (in het boek: pizza surf & turf) komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.
Naar receptItaliaanse rode boekweit
Het recept voor deze Italiaanse rode boekweit komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.
Naar receptZeebaars uit de oven
Het recept voor deze zeebaars uit de oven komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 45 g eiwit, 44 g vet, 25 g koolhydraten, 12 g vezels.
Naar recept