Expert

Hoofdgerecht
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool - Gezond aan tafel - recept
Udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool

Het recept voor deze udonnoedels met paksoi, champignons en boerenkool komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft ze: “Deze verrukkelijke kluwen van zachte udonnoedels, bittere groenten, champignons, ui en rode paprika is snel en eenvoudig te bereiden, en heel vullend: het is een gezonde en heerlijke eenpansmaaltijd. Udonnoedels zijn te koop bij toko’s...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus

Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi...

Naar recept
Hoofdgerecht
Courgetteballetjes in een gekruide saus - Gezond aan tafel - recept
Courgetteballetjes in een gekruide saus

Het recept voor deze courgetteballetjes in een gekruide saus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit is een vereenvoudigde en versnelde versie van een recept van de Indiase culinair schrijfster Madhur Jaffrey – en toch is de bereidingstijd nog 30 minuten, maar het resultaat is de moeite waard. Het smaakt heerlijk...

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto met erwtjes en asperges uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Risotto met erwtjes en asperges uit de oven

Het recept voor deze risotto met erwtjes en asperges uit de oven komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse vooraanstaande vegetarische kookboekenschrijfster Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Laat de oven het werk voor je doen op een vroegzomerse dag, wanneer je liever buiten bent dan achter het fornuis staat. Ik vind dit een heerlijk hoofdgerecht...

Naar recept
Tussendoortje
Spanakopita met tzatziki

Het recept voor deze spanakopita met tzatziki komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Deze krokante goudbruine filodeegpakketjes zijn gevuld met spinazie en feta en zijn heel makkelijk te maken. Als je graag in Griekenland op vakantie gaat, dan ken je ze vast en zul je er wel naar verlangen. Het recept...

Naar recept
Tussendoortje
Bruschette en crostini - Gezond aan tafel - recept
Bruschette en crostini

Het recept voor deze bruschette en crostini komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke...

Naar recept
Lunch
Bietensalade met quinoa en kiemgroenten - Gezond aan tafel - recept
Bietensalade met quinoa en kiemgroenten

Het recept voor deze bietensalade met quinoa en kiemgroenten komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Rauwe bietjes zitten vol voedingsstoffen, zijn een boost voor het immuunsysteem, zuiveren de lever en laten je op een natuurlijke manier high voelen vanwege het effect op de serotonine in het lichaam. Ze smaken ook nog...

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

Het recept voor deze quinoasalade met tuinbonen en granaatappel komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...

Naar recept
Voorgerecht
Gegrilde radicchio - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde radicchio

Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde...

Naar recept
Hoofdgerecht
Mungbonen met champignons en bleekselderij - Gezond aan tafel - recept
Mungbonen met champignons en bleekselderij

Het recept voor mungbonen met champignons en bleekselderij (in het boek: Kom vol energie) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Dit gerecht doet zijn naam eer aan. Alles wat erin zit, zit vol voedingsstoffen die voor langdurige energie zorgen. Als je dit hebt gegeten, voel je je opgeladen en klaar...

Naar recept
Tussendoortje
Vanille koekjes met kaneel - Gezond aan tafel - recept
Vanille koekjes met kaneel (snickerdoodles)

Het recept voor deze vanille koekjes met kaneel (ook wel: snickerdoodle-koekjes) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Over dit recept schrijft Tara: “Snickerdoodles zijn de koekjes die ik het allerliefst maak, aan vrienden geef en uiteraard ook zelf eet. Die liefde begon al toen ik nog maar net bij het aanrecht kon. Van mijn tante...

Naar recept