Expert

Bijgerecht
Spruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Spruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver

Het recept voor deze supersnelle spruiten met knoflook en  salie van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.

Naar recept
Bijgerecht
Spruiten uit de oven, met chorizo & kastanjes

Het recept voor deze geplette spruiten uit de oven, met chorizo & kastanjes van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.

Naar recept
Bijgerecht
Hasselback aardappelen met kalkoenvet en blauwe kaas van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Hasselback aardappelen van Jamie Oliver

Het recept voor deze hasselback aardappelen met kalkoenvet en blauwe kaas van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Deze kleine sexy aardappeltjes zijn enorm leuk om te maken en zien er fantastisch uit. Veel mensen kennen ze helemaal niet en de verschillende smaken dringen er echt diep in door. Je gasten raken er niet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Sloppy Joes met kalkoen, salade en zelfgemaakte bbq-saus - Gezond aan tafel - recept
Sloppy Joes met kalkoen, salade en zelfgemaakte bbq-saus

Het recept voor deze Sloppy Joes met kalkoen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Sloppy Joes zijn niet zomaar broodjes of burgers. Om ze een kerstmake-over te geven beleggen we ze met pulled turkey en spannende, knapperige groenten en dopen we ze in de jus.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees - Gezond aan tafel - recept
Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees

Het recept voor deze soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Freekeh is groene, onrijpe tarwe die meestal licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. ‘Freek’ is...

Naar recept
Lunch
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola - Gezond aan tafel - recept
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola

Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola! Dit recept komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Het recept staat in de ‘geheime bijlage’ van het boek. Over de recepten daarin: “Sommige gerechten zijn zo schandelijk lekker dat je er beter maar niet naar kunt kijken. Hier zijn ze. Ze...

Naar recept
Hoofdgerecht
Tortilla met aardappels, spek en paprika - Gezond aan tafel - recept
Tortilla met aardappels, spek en paprika

Het recept voor deze tortilla komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “De Spaanse omelet (tortilla in het Spaans) was er al voor de Italiaanse frittata. Hij stamt uit de tijd van zwart-wittelevisie, waarin ‘grillen’ inhield dat je je eten ónder een vlam...

Naar recept
Voorgerecht
Sint-jakobsschelpen met sugarsnaps - Gezond aan tafel - recept
Sint-jakobsschelpen met sugarsnaps

Het recept voor deze sint-jakobsschelpen met sugarsnaps komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Marco Pierre White [Britse topkok, red.] vertelde me dat er maar weinig gerechten zo elegant zijn als sugarsnaps met perfect gebakken sint-jakobsschelpen. Maak dit gerecht en kijk maar eens of...

Naar recept
Hoofdgerecht
Snapper van de barbecue - Gezond aan tafel - recept
Snapper van de barbecue met citroengras sambal

Het recept voor deze snapper van de barbecue met citroengras sambal komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Indonesische sambal met citroengras en chilipeper is lang niet zo zoet als deze Vietnamese versie. Eerlijk gezegd is dit een van de lekkerste chilipasta’s die ik...

Naar recept
Bijgerecht
Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto - Gezond aan tafel - recept
Salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto

Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Ontbijt
Havermout pannenkoeken - Gezond aan tafel - recept
Havermout pannenkoeken met blauwe bessen

Het recept voor deze havermout pannenkoeken met blauwe bessen komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de...

Naar recept