Expert

Drankjes
Zelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers - Gezond aan tafel - recept
Zelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers

Het recept voor deze zelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik wil je aanmoedigen om zelf je plantaardige melk te maken. Dit is lekkerder, goedkoper maar vooral ook veel gezonder dan de dure pakken uit de supermarkt die voornamelijk uit water bestaan en waar de gezonde stoffen...

Naar recept
Tussendoortje
Meringue van rozenwater met granaatappelpitjes - Gezond aan tafel - recept
Meringue van rozenwater met granaatappelpitjes

Het recept voor deze meringue van rozenwater met granaatappelpitjes komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Niets combineert beter met het geurige parfum van het verleidelijke rozenwater als een meringue. Deze meringues zijn knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. De granaatappelpitjes zijn er fris-zoet en knapperig bij en passen...

Naar recept
Hoofdgerecht
Harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel - Gezond aan tafel - recept
Harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel

Het recept voor deze harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache - Gezond aan tafel - recept
Bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache

Het recept voor deze bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische borsjt - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische borsjt

Het recept voor deze vegetarische borsjt komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Stoofvlees met rijst en sinaasappel - Gezond aan tafel - recept
Stoofvlees met rijst en sinaasappel

Het recept voor dit stoofvlees met rijst en sinaasappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Gala (tante) Parwien Sana is onze aangetrouwde familie. Ze komt uit Afghanistan en kan fantastisch koken. Haar rijst is legendarisch. Als zij rijst maakt en Merijn is er niet bij, dan móét...

Naar recept
Hoofdgerecht
Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt - Gezond aan tafel - recept
Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt

Het recept voor deze Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Dit is een echt Arabia-gerecht: het is niet Turks en het is niet Italiaans – het is een pasta met alleen maar Midden-Oosterse ingrediënten, hoewel ze het daar waarschijnlijk...

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing

Het recept voor deze gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahinadressing komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele,...

Naar recept
Tussendoortje
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya) - Gezond aan tafel - recept
Falafel met pittige pindasaus (tamaaya)

Het recept voor deze Soedanese falafel met pittige pindasaus (tamyaa) komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Deze falafel blijven hun vorm prachtig behouden door het paneren in bloem en sesamzaad. De smaak is extra kruidig door de toevoeging van de verse kruiden zoals koriander en dille, wat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vispastei van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vispastei van Jamie Oliver

Het recept voor deze vispastei van Jamie Oliver, met luxe vis, romige proseccosaus & red leicesterpuree, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “In Engeland wordt tijdens de kerstdagen, als het weer niet te ruig is om de zee op te gaan, vaak de meest waanzinnige vis aan land gebracht. Dit gerecht is een eerbetoon aan alle...

Naar recept