Expert
Bloemkoolsoep met oosterse kruiden
Deze bloemkoolsoep met oosterse kruiden komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is de opvolger op de bestseller Zonder Suiker. Van de 37 kilo (!) suiker die we per jaar binnenkrijgen, zit 85% verborgen in supermarktproducten, ook hartige. Ongemerkt krijgen we daardoor veel meer suiker binnen dan goed voor...
Naar receptStevige Toscaanse boerensoep (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze stevige Toscaanse boerensoep komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Bénine: “Ik kan het me helemaal voorstellen: op het Italiaanse platteland waar de boeren voor dag en dauw opstaan om hard te werken op het...
Naar receptSalade met tomaten & burrata (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze salade met tomaten en burrata (in het boek: salade messy burrata) komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim: “Kom je lekker bij me eten? Gezellig! Dan haal ik goede wijn en zetten we muziek...
Naar receptGeroosterde pastinaak met citroentijm
Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptSpinaziesmoothie met banaan
Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”
Naar receptGeroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas
Dit recept voor geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “De biet is bezig aan een ware revival. Hij wordt gebruikt om vis mee te kleuren en zelfs verwerkt in glazuur op een chocoladetaart. Maar niets gaat boven de pure...
Naar receptQuinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel
Dit recept voor quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van zeekraal schrijft ze in haar boek: “Zeekraal is in Nederland de bekendste zeegroente. Je kunt het bij de visboer kopen, maar ook steeds vaker bij de supermarkt. Het is te koop van...
Naar receptFalafel van quinoa en tuinbonen met citroen
Dit recept voor falafel van quinoa en tuinbonen met citroen komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon...
Naar receptThaise tofusalade
Dit recept voor Thaise tofusalade komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!...
Naar receptGebakken bloemkoolrijst met kimchi
Het recept voor deze gebakken bloemkoolrijst met kimchi komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Onverwachte gasten, schrijft Gwyneth: “Ooit stopte ik in Oakland voor een lunch omdat op het bord buiten ‘I Bleed Kimchi’ stond. Ja, ik ook. Deze gebakken ‘rijst’...
Naar receptSint-jakobsschelpen met waterkers en asperges
Het recept voor deze sint-jakobsschelpen met waterkers en asperges komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Onverwachte gasten, schrijft Gwyneth: “Veel koks schrikken terug voor de bereiding van sint-jakobsschelpen, maar eigenlijk zijn ze een van de makkelijkst en snelst te bereiden soorten...
Naar recept