Vegetarisch

Bijgerecht
Gefermenteerde pompoenplakken - Gezond aan tafel - recept
Gefermenteerde pompoenplakken

Het recept voor deze gefermenteerde pompoenplakken komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “In ontwikkelingslanden ontbreekt het kleine boeren vaak aan goede mogelijkheden voor opslag en transport. Kisten vol groente en fruit staan vaak te rotten op het erf, soms wel de helft van...

Naar recept
Bijgerecht
Falafel cake - Gezond aan tafel - recept
Falafel cake

Het recept voor deze falafel cake komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Falafel wordt traditioneel gemaakt van gewelde kikkererwten, maar de vegetarische balletjes kun je van vrijwel iedere gedroogde boon maken. Gedroogde bonen zijn in alle soorten, maten en kleuren te krijgen, dus...

Naar recept
Voorgerecht
Gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten met dennennaaldenazijn - Gezond aan tafel - recept
Gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten

Het recept voor deze gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten met dennennaaldenazijn komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Als je ergens paddenstoelen ziet groeien is dat meestal een teken dat de bodem gezond is. Paddenstoelen zijn de ‘vruchten’ van schimmels die onder de grond groeien....

Naar recept
Drankjes
Bosbessen pepermunt rejuvelac smoothie - Gezond aan tafel - recept
Bosbessen pepermunt rejuvelac smoothie

Het recept voor deze bosbessen pepermunt rejuvelac smoothie komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Bij het maken van rejuvelac, traditioneel gefermenteerd graansap, begin je op dezelfde manier als bij het brouwen van bier. De basis bestaat uit granen of zaden. De koolhydraten daarin...

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.” Per...

Naar recept
Ontbijt
Kokospudding met gegrilde nectarines - Gezond aan tafel - recept
Kokospudding met gegrilde nectarines

Het recept voor deze kokospudding met gegrilde nectarines komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Pudding voor het ontbijt? Natuurlijk! Dat kan als je de pudding maakt van havermout en ongezoete, vezelrijke kokos, samen een nacht geweekt tot je een romig papje hebt. Kokosolie is een goede bron van antioxidanten. Gebruik biologische,...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus - Gezond aan tafel - recept
Rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus

Het recept voor deze rotolo met spinazie en ricotta & tomatensaus komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Hoofdgerecht
Penne met lentegroente ragu - Gezond aan tafel - recept
Penne met lentegroente ragu

Het recept voor deze penne met lentegroente ragu komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Naar recept
Tussendoortje
Appel met citroen en cacaonibs - Gezond aan tafel - recept
Appel met citroen en cacaonibs

Het is belangrijk dat je niet naar zoetigheid grijpt om jezelf te ‘verwennen’, zodra je hongerig wordt. Wees voorbereid op de trek en neem wat gemakkelijke, verzadigende en lekkere hapjes mee voor onderweg. Zoals deze appel met citroen en cacaonibs uit Het beste dieet ter wereld kookboek.

Naar recept
Lunch
Zoete aardappel frittata van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zoete aardappel frittata

Het recept voor deze zoete aardappel frittata komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Shakshuka - Gezond aan tafel - recept
Shakshuka

Het recept voor deze shakshuka komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer snelle, gezonde recepten! ➔

Naar recept