Vegetarisch

Voorgerecht
Koekjes met tomaat en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Koekjes met tomaat en geitenkaas

Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien

Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen - Gezond aan tafel - recept
Gevulde aubergines met amandelen & peterselie

Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...

Naar recept
Nagerecht
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen - Gezond aan tafel - recept
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen

Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...

Naar recept
Bijgerecht
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille - Gezond aan tafel - recept
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille

Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...

Naar recept
Voorgerecht
Witlofsalade met stilton & ingemaakte peren - Gezond aan tafel - recept
Witlofsalade met stilton & ingemaakte peren

Het recept voor deze witlofsalade met stilton & ingemaakte peren komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Ingemaakte peren zijn een van de dingen die niet mogen ontbreken in mijn wintervoorraadkast. Maak ze een paar dagen van tevoren, als dat kan. Ze maken het simpelste kaasplankje heel bijzonder...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Appelazijn - Gezond aan tafel - recept
Appelazijn

Het recept voor deze appelazijn komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Je kunt appelazijn ook op een andere manier maken met stukken appel, maar omdat ik niets weg wil gooien, vind ik deze manier met restjes appel leuker. Zelfgemaakte azijn is helaas niet geschikt als inmaakazijn, want...

Naar recept
Hoofdgerecht
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten - Gezond aan tafel - recept
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten

Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Dit is perfecte winterkost – voeg een paar in stukjes verdeelde gerookte makreelfilets toe als je zin hebt in iets voedzamers.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentehapje met doperwten - Gezond aan tafel - recept
Groentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)

Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoen & mais - Gezond aan tafel - recept
Pompoen & mais

Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.

Naar recept
Tussendoortje
Samosa’s met koriandersaus - Gezond aan tafel - recept
Samosa’s met koriandersaus

Het recept voor deze samosa’s met koriandersaus komt uit Het airfryer kookboek van William-Sonoma, Inc. De vulling van deze samosa’s bestaat uit aardappel, ui en doperwten, op smaak gebracht met kerriepoeder en knoflook. Deze hapjes in Indiase stijl zijn altijd een succes op feestjes. In de airfryer worden ze lekker krokant.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je...

Naar recept