Veganistisch

Hoofdgerecht
Kikkererwten met spinazie - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten met spinazie

Het recept voor deze kikkererwten met spinazie komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kikkererwten met aardappel en pompoen - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten met aardappel en pompoen

Het recept voor deze kikkererwten met aardappel en pompoen komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Linzen en broccoli - Gezond aan tafel - recept
Linzen en broccoli in één pan

Het recept voor deze linzen en broccoli in één pan komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je...

Naar recept
Lunch
Kidneybonen salade - Gezond aan tafel - recept
Kidneybonen salade

Het recept voor deze kidneybonen salade komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische cassoulet - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische cassoulet (stoofpotje)

Het recept voor deze vegetarische cassoulet komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille. Met dit boek is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke vegetarische maaltijden te maken die echt iedereen lekker vindt, óók je kinderen. Zonder uren in de keuken te staan, zonder lange tanden aan tafel. Pauline Schonewille deelt in dit boek haar recepten met beginnende en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Rode kool salade met winterpeen en boerenkool - Gezond aan tafel - recept
Rode kool salade met winterpeen en boerenkool

Het recept voor deze rode kool salade met winterpeen en boerenkool komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade geroosterde groenten - Gezond aan tafel - recept
Salade geroosterde groenten

Het recept voor deze salade geroosterde groenten komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Al jaren toeren Dave Myers en Si King voor de BBC al etend door Engeland. Dat dit bekende duo iets teveel van hun baan hield, bleek. Want zoals bij velen van ons...

Naar recept
Hoofdgerecht
Polenta frieten met zeesla en asperges - Gezond aan tafel - recept
Polenta frieten met zeesla en asperges

Het recept voor deze polenta frieten met zeesla en asperges komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Over dit recept in het boek: “Wanneer de groene asperges weer gegeten kunnen worden, kun je de lente vieren! Na alle kolen in de winter zijn die frisse, knapperige asperges een verademing, vandaar dit gerecht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus - Gezond aan tafel - recept - spread
Gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus

Het recept voor deze gnocchi met zeewier in spinazie roomsaus komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Gnocchi is een traditioneel Italiaans recept voor een soort pasta gemaakt van aardappel- of griesmeel...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Aubergine spread - Gezond aan tafel - recept
Aubergine spread met zeepeterselie

Het recept voor deze aubergine spread met zeepeterselie komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over deze aubergine spread in het boek: “Deze friszure, maar ook zeer romige spread is ideaal voor op een toastje, op een stokbroodje met...

Naar recept
Ontbijt
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado

Het recept voor deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. In het boek vind je onder andere diverse recepten voor ontbijtinspiratie. Uit het boek: ‘Kom uit je comfortzone, en verwerk groenten in je ontbijt. Deze kikkererwten pannenkoek met hummus en avocado is zeker het proberen waard!’   Wil...

Naar recept