Veganistisch
Soep van waterkers, courgette en kokosmelk (anti-diabetes)
Het recept voor deze soep van waterkers, courgette en kokosmelk light komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met gestoomde artisjok met olijfolie en walnotenolie en appelcompote met kaneel (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico...
Naar receptAardappelsalade met courgettesalade
Het recept voor deze aardappelsalade met courgettesalade komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten. Bij dit recept schrijft Lisette: “Aardappelsalade herinnert me aan mijn trip naar Florida, waar ik mijn toenmalige vriendje ging opzoeken. Ik at mijn buikje rond aan potato salads. Thuis verlangde ik terug naar dit zonnige...
Naar receptPaella met groenten (vegan)
Het recept voor deze paella met groenten (vegan) komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Bij dit recept schrijft ze: “De zomer zou niet compleet zijn zonder een recept voor paella. In Spanje is de bereiding van oudsher een sociale zondagmiddaggebeurtenis, veelal uitgevoerd door de mannelijke leden van de familie. Slow food met mannen in de keuken –...
Naar receptCourgettepasta met waterkerspesto
Het recept voor deze courgettepasta met waterkerspesto komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Bij dit recept schrijft Lisette: “Toen mijn vriendin Shaula een prachtige mandoline (een groenterasp) had aangeschaft, was ik op slag verliefd. Die moest ik ook hebben! Met dit simpele gereedschap kun je in een mum...
Naar receptVolkorenwrap met lente groenten
Het recept voor deze volkorenwrap met lente groenten komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Bij dit recept schrijft ze: “Ieder seizoen in dit kookboek biedt een roll & go, ook wel bekend als wrap. Perfect voor on the road, tijdens een picknick, on the job en als tegemoetkoming...
Naar receptZuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat
Het recept voor deze zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s...
Naar receptScrambled tofu & geroosterde asperges
Het recept voor deze scrambled tofu & geroosterde asperges komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer Bij dit recept schrijft Lisette: “In Plant Power laten we alle dierlijke producten achterwege, dus ook eieren. Het is echter mijn missie om je niets tekort te laten komen. Ik wil laten zien dat je niets verliest, maar er juist iets bij...
Naar receptBasilicumpesto
Het recept voor deze basilicumpesto komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo. Over dit recept, uit het hoofdstuk Toppings in het boek: “Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto Parmezaanse kaas toe. Deze pesto serveren wij onder andere op de Toscaanse...
Naar receptZelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers
Het recept voor deze zelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik wil je aanmoedigen om zelf je plantaardige melk te maken. Dit is lekkerder, goedkoper maar vooral ook veel gezonder dan de dure pakken uit de supermarkt die voornamelijk uit water bestaan en waar de gezonde stoffen...
Naar receptFalafel met pittige pindasaus (tamaaya)
Het recept voor deze Soedanese falafel met pittige pindasaus (tamyaa) komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Deze falafel blijven hun vorm prachtig behouden door het paneren in bloem en sesamzaad. De smaak is extra kruidig door de toevoeging van de verse kruiden zoals koriander en dille, wat...
Naar receptRadijsjessalade
Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...
Naar recept