Sojavrij
Maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en artisjok
Het recept voor dit maisbrood met gerookte-bloemkoolcrème en ingemaakte artisjok komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.
Naar receptToast met gerookte geitenkaas
Het recept voor deze toast met gerookte geitenkaas komt uit het boek Black Smoke van barbecuekoning Jord Althuizen en horecaondernemer Kasper Stuart.
Naar receptLamscurry
Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).
Naar receptTortillachips met guacamole van avocado en feta
Het recept voor deze tortillachips met guacamole van avocado en feta komt uit het boek The Avocado Show van het wereldberoemde Amsterdamse restaurant The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld. Wat begon als één restaurantje in Amsterdam met maar 45 stoelen, groeide binnen een jaar uit tot ’s werelds eerste avocado-franchiseconcept met...
Naar receptT-bone van bloemkool
Het recept voor deze T-bone van bloemkool komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life. Over dit recept in het boek: “Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter...
Naar receptVeggie scramble
Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptBrigadeiros
Het recept voor deze brigadeiros komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptHorchata
Het recept voor deze horchata komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.
Naar receptArabische tajine
Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft Sanne van Rooij van Living the green life: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je...
Naar receptKlassieke wafels
Het recept voor deze klassieke wafels komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.
Naar receptRabarbercompote
Het recept voor deze rabarbercompote komt uit het boek Andere koek van Food Bandits. Over dit recept in het boek: “In Nederland kunnen we bijna alles krijgen, het hele jaar rond. Maar elk seizoen heeft zo zijn favorieten. Bij de lente horen asperges, tuinbonen en rabarber. En ik kan mij nu alweer verheugen op postelein in de winter of kastanjemeel...
Naar recept