Dieet
Eieren met geitenkaas uit de oven
Dit recept voor eieren met geitenkaas uit de oven komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar. De bereiding van dit heerlijke ontbijt duurt hooguit 2 minuten en tijdens de oventijd spring je gewoon onder de douche :-). Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik...
Naar receptCourgettespaghetti met zeepesto
Dit recept voor courgettespaghetti met zeepesto komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. De salade hieronder is perfect voor zwoele zomeravonden: licht verteerbaar en fris van smaak. Hij is ook meesterlijk als lunch voor on the road of bij de picknick of BBQ. Maak je hem in...
Naar receptSalade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips
Het recept voor deze salade met spinazie, paprika, avocado en bananenchips (ook wel: viequessalade) komt uit het Tara Stiles’ kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara over dit recept: “Het erge aan mijn werk is dat ik tijd moet slijten op de mooiste plekjes op aarde, in de keukens van de waanzinnigste chef-koks....
Naar receptHavermoutpap met warme bosvruchten
Dit recept voor havermoutpap met warme bosvruchten komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Havermoutpap eten is in en gezond, je hoort er iedereen over. Maar waarom is het eigenlijk zo gezond? Dat komt omdat havermout langzaam energie afgeeft, waardoor je er de hele ochtend op kunt teren. Het is...
Naar receptRodekool met aardappels en stoofvlees
Rodekool met aardappels en stoofvlees: lekker ouderwets smullen! Hieronder vind je een recept van Sharon Numan, uit haar boek VoedZo. Sharon (bekend van haar blog VoedZo) over dit recept: “Eerlijk is eerlijk, dit is niet in een kwartiertje klaar. Ik maak dit liever de avond van tevoren, dat vind ik net iets rustiger. Ik heb namelijk altijd de neiging om...
Naar receptOmelet met rood fruit
Start de dag goed met een heerlijk voedzaam ontbijtje. Bijvoorbeeld met deze omelet met rood fruit (aardbeien, bramen en bosbessen), uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Lekker op smaak gebracht met blaadjes munt!
Naar receptSalade met gegrilde aubergine
Het recept voor deze salade met gegrilde aubergine komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Aubergine combineert heerlijk met tomaat, mozzarella en rucola; en laten dit nou precies de ingrediënten zijn die je in deze salade gebruikt. Een lunch om je vingers bij op te eten! Wil...
Naar receptBrownies
Dit recept voor brownies komt uit het Tara Stiles kookboek. Tara over dit recept: “Mijn moeder is altijd op zoek naar gezonde toetjes. Het zal wel een familietik zijn. We wisselen vaak recepten uit en proberen elkaars creaties te verbeteren. Tijdens een recent bezoekje proefde ik van mama’s brownies. Toen ze zag dat ik ze lekker vond, kreeg ik haar...
Naar receptZalm kroketten
Op zoek naar een lekker recept dat het goed doet bij kinderen? Probeer deze zalm kroketten eens, heerlijk op smaak gebracht met onder andere Provençaalse kruiden. Het recept komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek. Over dit recept, uit het boek: “De levendige smaken van Provençaalse kruiden brengen eenvoudige zalm uit blik tot leven in deze vernieuwde versie van...
Naar receptWraps voor in de broodtrommel
Op zoek naar een lekker lunchrecept voor in je eigen broodtrommel of die van je kind? Probeer deze wraps van Sharon Numan (bekend van haar blog VoedZo) eens. Het recept komt uit haar boek VoedZo, vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten....
Naar receptGriekse zachtgekookte eieren
Dit recept voor Griekse zachtgekookte eieren maak je in de oven. Het is een heerlijk vegetarisch hartig ontbijt, dat lekker lang vult. Je maakt het met onder andere dille, Griekse yoghurt, lente-uitjes en feta. Serveer met warm beboterd brood of toast! Het recept komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische...
Naar recept