Notenvrij
Geroosterde pastinaak met citroentijm
Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptCourgette venkel soep met kokkels
Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze...
Naar receptSap van sinaasappel, zoete aardappel & wortel (Deliciously Ella)
Het recept voor deze sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel komt uit het boek Smoothies & Juices van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Het boek staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Voor thuis of on the go. Over dit recept schrijft Ella:...
Naar receptSmoothie met papaja, mango en limoen (Deliciously Ella)
Het recept voor deze smoothie met papaja, mango en limoen komt uit het boek Smoothies & Juices van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Het boek staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Voor thuis of on the go. Over dit recept schrijft Ella: “Als ik...
Naar receptOmelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas
Het recept voor deze omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor...
Naar receptSpeltbrood van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt Brood)
Het recept voor dit eenvoudige speltbrood komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Dit brood is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten. Na een dag of twee smaakt het nog lekkerder.” Speltmeel...
Naar receptKabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven
Het recept voor deze kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat...
Naar receptRoerbakschotel met kip en quinoa
Het recept voor deze roerbakschotel met kip en quinoa komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. Bekijk hier meer recepten met quinoa. Over dit recept schrijft hij: “Quinoa was ooit zo’n obscuur superfood, maar is nu overal te vinden – en gelukkig nu ook voorgekookt in pakjes verkrijgbaar zodat je niet 20 minuten hoeft te wachten tot...
Naar receptHarissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel
Het recept voor deze harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig...
Naar receptRode kool met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver
Dit rode kool recept met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit is een zalige, klassieke bereidingswijze van een van de goedkoopste groenten die er zijn – rodekool. Het is heerlijk om warm te eten, maar eventuele restjes zijn koud ook erg lekker als een soort salade bij vleeswaren en...
Naar receptMunt yoghurt met watermeloen
Het recept voor deze munt yoghurt met watermeloen komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Een heerlijk fris toetje voor in de zomer! Het gerecht kan ook goed in kleine amuseglaasjes geserveerd worden als onderdeel van een groter dessert. Over munt in het boek: “Er zijn inmiddels 25 soorten munt bekend...
Naar recept