Lactosevrij

Hoofdgerecht
Zeewier socca pizza - Gezond aan tafel - recept
Zeewier socca pizza

Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Zeewier eten is lekker, diervriendelijk en gezond (rijk aan o.a. eiwitten en ijzer). Over dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeewier noedels met spicy tofu - Gezond aan tafel - recept
Zeewier noedels met spicy tofu

Het recept voor deze zeewier noedels met spicy tofu komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier, noedels en tofu gaan al eeuwen hand in hand, onder andere in de Chinese en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Burrito met entrecote en kidneybonen - Gezond aan tafel - recept
Burrito met entrecote en kidneybonen

Het recept voor deze burrito met entrecote en kidneybonen komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Je hebt net een work-out gedaan en je koolhydraten verdiend. Deze enorme burrito moet je met twee handen eten. Het is een ware traktatie die je gegarandeerd vult en maakt dat je je een held...

Naar recept
Nagerecht
Zomerfruit gelei

Het recept voor deze zomerfruit gelei komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een mooi dessert dat goed bij een ontspannen zomerlunch past, maar ook bij een meer formeel diner. Een bron van vitamine C en polyfenolen! Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde...

Naar recept
Bijgerecht
Knapperige drie kleuren salade - Gezond aan tafel - recept
Knapperige drie kleuren salade

Het recept voor deze knapperige drie kleuren salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit alternatief voor de traditionele sla met mayonaise zit vol met knapperige, in reepjes gescheurde groenten. De salade kan een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Een bron van vitamine...

Naar recept
Hoofdgerecht
Thaise roerbakschotel met groene thee noedels - Gezond aan tafel - recept
Thaise roerbakschotel met groene thee noedels

Het recept voor deze Thaise roerbakschotel met groene thee noedels komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een veelzijdig recept met aromatische, pittige smaken. Een bron van vitamine B6, C, E, folaat, polyfenolen! Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde voeding het risico op...

Naar recept
Salades
Libanese salade - Gezond aan tafel - recept
Libanese salade

Het recept voor deze Libanese salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Het is een levendige, kleurrijke en aromatische salade die uitstekend als bijgerecht bij barbecuegerechten past. Een bron van vitamine C, folaat, peulvruchten en polyfenolen!

Lees meer
Hoofdgerecht
Tortilla met koriander en een salade van kiemen (anti-diabetes) - Gezond aan tafel - recept
Tortilla met koriander en salade van kiemen (anti-diabetes)

Het recept voor deze tortilla met koriander en een salade van kiemen komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit hoofdgerecht is heerlijk met een grote gemengde rauwkostsalade (of groentesoep zonder aardappel of gazpacho), naturel schapenyoghurt en naar keuze 1 glas rode wijn of champagne millésimé (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek...

Naar recept
Lunch
Provençaalse groenteschotel - Gezond aan tafel - recept
Provençaalse groenteschotel (Het anti-diabetes programma)

Het recept voor deze Provençaalse groenteschotel komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met rauwkost naar keuze (of ’s winters groentesoep zonder aardappel of ’s zomers gazpacho), plakken gebraden rosbief met knoflook en tijm en naturel schapenyoghurt (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken...

Naar recept
Lunch
Soep van waterkers, courgette en kokosmelk - Gezond aan tafel - recept
Soep van waterkers, courgette en kokosmelk (anti-diabetes)

Het recept voor deze soep van waterkers, courgette en kokosmelk light komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met gestoomde artisjok met olijfolie en walnotenolie en appelcompote met kaneel (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico...

Naar recept
Tussendoortje
Spiesjes met munt gamba's en groene asperges - Gezond aan tafel - recept
Spiesjes met munt gamba’s en groene asperges

Het recept voor deze spiesjes met munt gamba’s en groene asperges komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als hoofdgerecht, met een grote rauwkostsalade of groentesoep zonder aardappel of gazpacho en kwark toe (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico...

Naar recept