Lactosevrij

Voorgerecht
Courgette venkel soep met kokkels

Het recept voor deze courgette venkel soep met kokkels komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Spanjaarden houden van een maaltje schelpdieren. Sterker, ze kunnen zich geen tapasuurtje voorstellen zonder mosselen, venusschelpen en kokkels. Deze...

Naar recept
Drankjes
Sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel (Deliciously Ella) - Gezond aan tafel - recept
Sap van sinaasappel, zoete aardappel & wortel (Deliciously Ella)

Het recept voor deze sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel komt uit het boek Smoothies & Juices van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Het boek staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Voor thuis of on the go. Over dit recept schrijft Ella:...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille - Gezond aan tafel - recept
Zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille

Het recept voor deze zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw...

Naar recept
Lunch
Zalm & komkommer met misodressing - Gezond aan tafel - recept
Zalm & komkommer met misodressing

Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met...

Naar recept
Bijgerecht
Groenten uit de oven met wittetruffelzout - Gezond aan tafel - recept
Groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)

Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag...

Naar recept
Ontbijt
Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) - Gezond aan tafel - recept
Boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo)

Het recept voor deze boerenkool & eieren met gegrilde tomaten (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Over het recept schrijft Daniel Green: “Boerenkool heeft veel overeenkomsten met spinazie qua voedingswaarden (vol vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten) maar de bladeren hebben wat meer textuur en zijn steviger dan spinazie, dus ze behouden hun vorm als je ze klaarmaakt....

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade met peultjes, asperges, ei en spek - Gezond aan tafel - recept
Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Farfalle met courgette, asperges en doperwten - Gezond aan tafel - recept
Farfalle met courgette, asperges en doperwten

Het recept voor deze farfalle met courgette, asperges en doperwten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Tussendoortje
Chocoladetaart met vanille chlorella crème - Gezond aan tafel - recept
Chocoladetaart met vanille chlorella crème

Het recept voor deze chocoladetaart met vanille chlorella crème komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Wanneer een boek gevuld wordt met over heerlijke recepten mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Dat...

Naar recept
Tussendoortje
IJslolly's met aardbeien en spirulina - Gezond aan tafel - recept
IJslolly’s met aardbeien en spirulina

Het recept voor deze ijslolly’s met aardbeien en spirulina komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Dit is een heel eenvoudig recept! Mix, blend, giet, vries en klaar. Deze Spirulina & Strawberry...

Naar recept
Ontbijt
Hartige muffins met zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en zeewier - Gezond aan tafel - recept
Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Het recept voor deze hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten. Over dit recept in het boek: “Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een...

Naar recept