Koolhydraatarm

Hoofdgerecht
Rendang van jonge geitenschenkel - Gezond aan tafel - recept
Rendang van jonge geitenschenkel

Het recept voor deze rendang van jonge geitenschenkel komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Mannelijke dieren zijn in de melkveehouderij alleen nodig voor de voortplanting. Daarom zitten veel boeren met de mannelijke kalfjes of lammetjes in hun maag. Bij legkippen geldt hetzelfde. De...

Naar recept
Voorgerecht
Kwal met witti kimchi - Gezond aan tafel - recept
Kwal met witte kimchi

Het recept voor deze kwal met witte kimchi komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Het Nordic Food Lab experimenteerde aanvankelijk vooral met Koreaanse gedroogde kwal. Maar lopend langs het strand en proevend van de verschillende soorten werden zij steeds enthousiaster over verse kwal....

Naar recept
Voorgerecht
Gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten met dennennaaldenazijn - Gezond aan tafel - recept
Gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten

Het recept voor deze gemarineerde paddenstoelen en vlierscheuten met dennennaaldenazijn komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Als je ergens paddenstoelen ziet groeien is dat meestal een teken dat de bodem gezond is. Paddenstoelen zijn de ‘vruchten’ van schimmels die onder de grond groeien....

Naar recept
Voorgerecht
Mosseltartaar - Gezond aan tafel - recept
Mosseltartaar

Het recept voor deze mosseltartaar komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Lekker met een groene salade met mosterddressing en fijngesneden bieslook.

Naar recept
Ontbijt
Gerookte makreel met avocado en citroen - Gezond aan tafel - recept
Gerookte makreel met avocado en citroen

Het recept voor deze gerookte makreel met avocado en citroen komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Over ontbijten in het boek: “Zorg dat je elke ochtend goed ontbijt, met genoeg vet en eiwit. Twee eieren met een paar plakken goede bacon of ontbijtspek zijn zo gebakken. Dat is...

Naar recept
Hoofdgerecht
Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree - Gezond aan tafel - recept
Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree

Koolhydraatarm eten saai? Maak deze cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree (uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van Tim Noakes) maar – benieuwd of je er dan nog steeds zo over denkt! Over dit recept in het boek: “Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalm uit de oven van Vivian Reijs - Gezond aan tafel - recept
Zalm uit de oven

Het recept voor deze feestelijke zalm uit de oven komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze: “Dit recept heb ik van mijn man geleerd. Een van onze eerste etentjes maakte hij dit. Ik dacht dat hij een beetje opschepte over zijn kookkunsten, maar hij bleek het toch echt...

Naar recept
Tussendoortje
Chocolade-bietencake - Gezond aan tafel - recept
Chocolade-bietencake

Het recept voor deze chocolade-bietencake komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je...

Naar recept
Lunch
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei - Gezond aan tafel - recept
Avocado met gerookte zalmsnippers en ei

Het recept voor deze avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.”   Wil je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische lasagne van Fajah Lourens (Killerbody dieet) - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische lasagne van Fajah Lourens (Killerbody dieet)

Hieronder vind je het recept voor vegetarische lasagne van dé fit queen van Nederland Fajah Lourens. Het recept komt uit Fajahs boek Killerbody dieet. Het bevat 388,47 kcal, 23,07 g vet, 15,64 g koolhydraten en 27,85 g eiwit.

Naar recept
Tussendoortje
Spinaziehapje - recept - Gezond aan tafel
Spinaziehapje (babyhapje)

Het recept voor dit spinaziehapje komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Het is geschikt voor baby’s van 5 maanden en ouder. Het is handig om een ijsblokjesvorm te gebruiken om hapjes in te vriezen en te portioneren. Twee ijsblokjes is ongeveer genoeg voor één oefenhapje. Spinazie is een nitraatrijke groente. Lees hier meer over in...

Naar recept