Glutenvrij
Polenta met tuinbonen
Het recept voor deze polenta met tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Dit recept komt uit het hoofdstuk over tuinbonen. Serveer met sla en vinaigrette. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptHumus van tuinbonen
Het recept voor deze humus van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens. Het boek is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, voeding, seizoensgebonden eten, en voor wie een moestuin heeft. Peter zoomt onder andere in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten...
Naar receptSalade met tonijn, pequillo pepers en Spaanse dressing
Het recept voor deze salade met tonijn, pequillo pepers en Spaanse dressing komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. In het boek schrijft Julia, met wie ze het boek maakte: “Gwyneth en ik leerden elkaar kennen in Spanje tijdens de opnames van Spain… On The Road Again, een documentaire-reeks over de...
Naar receptGebraden kip met harissa, ingelegde citroenen en olijven
Het recept voor deze kip met harissa, ingelegde citroenen en groene olijven komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. In het boek schrijft Julia, met wie ze het boek maakte: “Gwyneth maakte dit recept thuis in Londen en ik zal nooit het moment vergeten waarop ik haar voor het eerst het...
Naar receptMuffins van zoete aardappel en vijfkruidenpoeder
Het recept voor deze muffins van zoete aardappel en vijfkruidenpoeder komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Bakken zonder gluten vergt wel wat van je. Toen we dit recept voor het eerst uitprobeerden kregen we muffins die te zwaar waren of een bizarre textuur hadden, maar ten slotte...
Naar receptBloemkoolsoep met oosterse kruiden
Deze bloemkoolsoep met oosterse kruiden komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is de opvolger op de bestseller Zonder Suiker. Van de 37 kilo (!) suiker die we per jaar binnenkrijgen, zit 85% verborgen in supermarktproducten, ook hartige. Ongemerkt krijgen we daardoor veel meer suiker binnen dan goed voor...
Naar receptStevige Toscaanse boerensoep (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze stevige Toscaanse boerensoep komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Bénine: “Ik kan het me helemaal voorstellen: op het Italiaanse platteland waar de boeren voor dag en dauw opstaan om hard te werken op het...
Naar receptSalade met tomaten & burrata (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze salade met tomaten en burrata (in het boek: salade messy burrata) komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim: “Kom je lekker bij me eten? Gezellig! Dan haal ik goede wijn en zetten we muziek...
Naar receptGeroosterde pastinaak met citroentijm
Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptSpinaziesmoothie met banaan
Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”
Naar receptGeroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas
Dit recept voor geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “De biet is bezig aan een ware revival. Hij wordt gebruikt om vis mee te kleuren en zelfs verwerkt in glazuur op een chocoladetaart. Maar niets gaat boven de pure...
Naar recept