Bijgerecht
Gebakken bloemkool met kikkererwten, mosterd en peterselie
Gebakken bloemkool met kikkererwten: zo lekker! Gebakken bloemkool met zijn zacht gebruinde roosjes vormt een zoet en sterk contrast met de vezelrijke gebakken kikkererwten. Dit supergezonde en goedvullende bijgerecht is ook weer zo’n gezond maal dat je echt een voldaan gevoel geeft. Dit recept komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP....
Naar receptInktvisringetjes met gember en limoen
Deze inktvisringetjes met gember en limoen kun je zonder schuldgevoel eten! Als we aan calamari denken, zien we vaak een bord gefrituurde ringen voor ons. Maar met dit recept hoef je je niet schuldig te voelen en kun je je concentreren op de smaak. Inktvis is goedkoop en zit vol eiwitten, essentiële vitaminen en mineralen (vooral calcium). Dit recept komt...
Naar receptPaleo soep gazpacho
Deze Paleo soep gazpacho, een traditionele Spaanse soep, wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd als het warm weer is. Of schenk de soep in kleine glaasjes, leg er een garnaal op en je hebt een zomers feesthapje. Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox...
Naar receptZelfgemaakte tofu
Tofu zelf maken? Hier vind je een recept! Tofu is een veelzijdige eiwitbron die niet is weg te denken uit de Oost- en Zuidoost-Aziatische keuken. Verse tofu is warm en romig, stevig en toch zacht. Tofu ontstaat door warme sojamelk met bijvoorbeeld nigari te laten stremmen. Nigari komt uit zeewater en laat de eiwitten en oliën in sojamelk stollen. Het...
Lees meerIngelegde komkommer
Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig. Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad...
Naar receptPesto met kombu
Deze pesto met kombu (groene zeepesto of ‘pesto from the sea’) uit het boek Groente uit zee, heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartenlust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens. En de pijnboompitten door allerlei...
Naar recept