Boek usp
9789045037189
In dit boek leggen professor Tim Noakes, chef-kok Jonno Proudfoot en Sally-Ann Creed uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk. ‘Vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten stimuleren je hongergevoel juist en leiden tot de aanmaak van insuline, dé veroorzaker van obesitas en diabetes en tal van andere ziektes. Deze...
Lees meer9789045027166
Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk...
Lees meer9789021566719
Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden, daar gaat het om! Met Gezonder met Viv kook je snel, slank & makkelijk voor het hele gezin. Met Vivians 10 gouden regels, duidelijke adviezen over gezond eten voor je kinderen, tips voor moeders die willen afvallen, en maar liefst 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu’s....
Lees meer9789021565668
Vanaf nu is elke dag Pannenkoekdag! In dit kookboek laten Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day zien dat je eindeloos kunt variëren met pannenkoeken. Van zoet tot hartig, voor elk moment van de dag. Pannenkoekdag is een familiekookboek waarmee je eindeloos kunt variëren. Pannenkoeken, altijd feest!
Lees meer9789021560380
Gezond en gelukkig over de 100 worden. Dat kan met De blue zones-methode van Dan Buettner. Er zijn 5 plekken op aarde waar de mensen significant ouder worden: Okinawa, Californië, Nicoya, Icaria en Sardinië. Hun geheim? Een stressvrij leven, ook op oudere leeftijd een doel in het leven, gezonde voeding, lichte beweging en een heel hechte gemeenschap. The Blue Zones...
Lees meer9789043533775
Han Wilmink kreeg een aantal jaar geleden bekendheid als docu-dominee. Hij werd gevolgd in doen en laten in een reeks uitzendingen van het programma Spiritus van de NCRV. Wanneer hij geen dominee zou zijn geworden was hij nu kok geweest. Maar soms combineert hij zaken. Zo is hij de drijvende kracht achter de culinaire activiteit Bijbels culinair Zwolle, en is hij actief...
Lees meer9789043526586
In zijn kookboek ‘Koken met passie’ serveert kookdominee Han Wilmink 40 smakelijke gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd, de tijd voorafgaand aan het Paasfeest. Hij verwerkt Bijbelse thema’s in de recepten, zoals het visgerecht Talapia Galilea of de Sefardische soep. Ook maakt hij zoveel mogelijk gebruik van duurzaam geproduceerd voedsel. En Han zou Han niet zijn...
Lees meer9789021565859
Met ‘Deliciously Ella met vrienden’ van Ella Mills zet je vrienden en familie in een handomdraai lekkere vegetarische en veganistische gerechten voor. Ella’s recepten helpen je voor grote groepen te koken en het zijn feestelijke recepten die je zelfs je meest sceptische vrienden kunt voorzetten. Door Ella’s menu’s hoef je je niet langer af te vragen of bepaalde gerechten wel...
Lees meer9789021560601
Het Echte mannen dieet (stiekem ook voor vrouwen) Beter (w)eten, beter wegen is het nieuwe dieetboek van The Hairy Dieters. Het vervolg op het Echte mannen dieet (stiekem ook voor vrouwen), voor iedereen die van eten houdt, wil afvallen en slank wil blijven. The Hairy Bikers, Si King & Dave Myers zijn na hun vorige boek de kilo’s nog steeds...
Lees meer9789043523608
Natuurlijk lekker bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Dat je met deze ingrediënten talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor kunt maken die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn,...
Lees meer