Tortillachips met guacamole van avocado en feta
- 2
- The Avocado Show
- Tussendoortje
Ingrediënten
- 2 avocado’s
- ½ rode peper, fijngehakt
- 1 jalapeñopeper; één helft fijngehakt, de andere helft in dunne ringen gesneden
- 1 kleine knoflookteen, geraspt
- 1 bosuitje, fijngehakt
- het sap en de rasp van 1 onbespoten limoen
- 100 g witte kaas/feta
- 1 klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngehakt
- peper
- zout
- tortillachips
Bereidingswijze
- Maak van de twee avocado’s een XXL avocadoroos. Zoek op 'avocadoroos' op onze website voor de how to. In stap 3 leg je de vier avocadoslierten in een lange rij achter elkaar. Ga door met de overige stappen.
- Leg de XXL avocadoroos op een mooi groot bord. Serveer alle overige ingrediënten rondom de XXL avocadoroos. Presenteer met tortillachips en je mooiste vork. Laat één van je gasten de guacamole afmaken door alle ingrediënten samen te prakken. Voeg naar smaak nog wat extra peper en zout toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Hartstikke handig: als je avocado’s lekker rijp zijn hoef je ze alleen doormidden te snijden en de pit te verwijderen, en dan knijp je het vruchtvlees er zo uit.
Het recept voor deze tortillachips met guacamole van avocado en feta komt uit het boek The Avocado Show van het wereldberoemde Amsterdamse restaurant The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld. Wat begon als één restaurantje in Amsterdam met maar 45 stoelen, groeide binnen een jaar uit tot ’s werelds eerste avocado-franchiseconcept met honderden duizenden fans online.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Avocado's zijn niet alleen lekker, voedzaam en gezond maar ook het ultieme ingrediënt voor zoete en hartige creativiteit
- De mooiste en lekkerste culinaire creaties en recepten
- Van het wereldberoemde Amsterdamse restaurant The Avocado Show en hun favoriete food developer & styliste Fooddeco