Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spanakopita met tzatziki

Spanakopita met tzatziki

0 / 5. 0

Ingrediënten spanakopita met tzatziki

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC/gasstand 6.
  • Doe de spinazie in een zeef of vergiet en druk het teveel aan vocht eruit. Breng de spinazie over in een kom en voeg de lente-uitjes, verkruimelde feta en peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd het filodeeg in repen van ongeveer 8 × 28 cm. Houd de repen terwijl je aan het werk bent in een schone vochtige theedoek gewikkeld, zodat ze vouwbaar blijven.
  • Pak een reep en leg hem met de korte kant boven en onder voor je neer. Bestrijk het deeg met olijfolie en schep dan een volle eetlepel vulling aan de bovenkant. Vouw een van de bovenhoeken diagonaal over de vulling en maak er een driehoekje van. Vouw dit driehoekje dan over het reepje filodeeg en blijf het steeds vouwen tot je een dik driehoekig pakketje hebt. Leg dit op de bakplaat en bestrijk het indien nodig met nog wat olijfolie.
  • Ga zo door tot je al het filodeeg en de vulling hebt gebruikt en er ongeveer 30 spanakopita op de bakplaat liggen. Bak ze in ca. 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
  • Maak de tzatziki terwijl de spanakopita in de oven staan. Laat de komkommer uitlekken en dep hem met keukenpapier droog. Meng hem met de yoghurt, knoflook en munt en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de tzatziki in een kommetje, schenk er een scheutje olijfolie over en leg er ter garnering wat munt op.
  • Serveer de spanakopita meteen, met het kommetje tzatziki om ze in te dopen.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze spanakopita met tzatziki komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot.

Over dit recept schrijft Rose: “Deze krokante goudbruine filodeegpakketjes zijn gevuld met spinazie en feta en zijn heel makkelijk te maken. Als je graag in Griekenland op vakantie gaat, dan ken je ze vast en zul je er wel naar verlangen. Het recept is genoeg voor een feestje: je maakt ongeveer 30 stuks met een heel pak filodeeg. Mocht je er minder willen maken, halveer dan gewoon de ingrediënten. Als je het resterende filodeeg voorzichtig inpakt, kun je het in de diepvries bewaren.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van