Spanakopita met tzatziki

Spanakopita met tzatziki

Het recept voor deze spanakopita met tzatziki komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke gezond ook. Alle recepten zijn te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week!

Over dit recept schrijft Rose: “Deze krokante goudbruine filodeegpakketjes zijn gevuld met spinazie en feta en zijn heel makkelijk te maken. Als je graag in Griekenland op vakantie gaat, dan ken je ze vast en zul je er wel naar verlangen. Het recept is genoeg voor een feestje: je maakt ongeveer 30 stuks met een heel pak filodeeg. Mocht je er minder willen maken, halveer dan gewoon de ingrediënten. Als je het resterende filodeeg voorzichtig inpakt, kun je het in de diepvries bewaren.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    30 minuten vegetarisch

    Rose Elliot

    • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
    • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
    • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten spanakopita met tzatziki

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC/gasstand 6.
  • Doe de spinazie in een zeef of vergiet en druk het teveel aan vocht eruit. Breng de spinazie over in een kom en voeg de lente-uitjes, verkruimelde feta en peper en zout naar smaak toe.
  • Snijd het filodeeg in repen van ongeveer 8 × 28 cm. Houd de repen terwijl je aan het werk bent in een schone vochtige theedoek gewikkeld, zodat ze vouwbaar blijven.
  • Pak een reep en leg hem met de korte kant boven en onder voor je neer. Bestrijk het deeg met olijfolie en schep dan een volle eetlepel vulling aan de bovenkant. Vouw een van de bovenhoeken diagonaal over de vulling en maak er een driehoekje van. Vouw dit driehoekje dan over het reepje filodeeg en blijf het steeds vouwen tot je een dik driehoekig pakketje hebt. Leg dit op de bakplaat en bestrijk het indien nodig met nog wat olijfolie.
  • Ga zo door tot je al het filodeeg en de vulling hebt gebruikt en er ongeveer 30 spanakopita op de bakplaat liggen. Bak ze in ca. 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
  • Maak de tzatziki terwijl de spanakopita in de oven staan. Laat de komkommer uitlekken en dep hem met keukenpapier droog. Meng hem met de yoghurt, knoflook en munt en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de tzatziki in een kommetje, schenk er een scheutje olijfolie over en leg er ter garnering wat munt op.
  • Serveer de spanakopita meteen, met het kommetje tzatziki om ze in te dopen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    30 minuten vegetarisch

    Rose Elliot

    • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
    • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
    • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



30 minuten vegetarisch

Rose Elliot

  • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
  • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
  • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay