Het recept voor deze avocadonuggets met kokosjasje komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Zet vier kommetjes op een rij, waarvan de eerste gevuld met het limoensap, de tweede gevuld met de bloem gemengd met het chili- of paprikapoeder en een snuf zout, de der de gevuld met de eieren en het laatste kommetje gevuld met het geraspte kokos.
  • Snijd het avocadovruchtvlees in gelijke stukken. Paneer de stukjes door ze eerst te besprenkelen met limoensap, daarna te wentelen door de bloem, dan door het ei en als laatste het geraspte kokos.
  • Verhit een laag olie in een frituurpan of braadpan tot 180 ºC. Frituur de gepaneerde stukjes tot ze goudbruin zijn (circa 30 seconden) en laat uitlekk en op keukenpapier. Pureer intussen de mango tot een gladde saus en voeg naar smaak munt en sambal toe. Serveer de nuggets als ze nog lekker knapperig en warm zijn.

Tip

  • DOEN Laat je iets oudere kind de ingrediënten afwegen, limoen uitpersen en/of het eitje breken en loskloppen. Meehelpen paneren kan natuurlijk ook: knoeiboel verzekerd!
  • BABYHAPJE Geef je baby eerst een apart hapje van geschilde en gepureerde of geprakte mango of avocado. Combineer in een later stadium deze twee smaken met elkaar. Lekker met een vleugje munt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Leer samen met je kinderen hoe leuk, gezond én lekker groente en fruit zijn, voor zowel de lichamelijke als geestelijke groei
  • Vrolijk kook-, kijk-, leer- en doeboek voor papa’s en mama’s (in spe)
  • Ideaal voor drukke ouders: elk recept is gemaakt voor het hele gezin, inclusief baby